Misiune economica in mijloc de octombrie la Alba Iulia

Publicat în: 
28 octombrie 2014

Misiunea economica desfasurata in Alba Iulia in perioada 13-15 octombrie a crescut profiturile obtinute de hotelierii din zona pe segmentul turismului de afaceri, municipiul primind membrii ai misiunii economice germane care au participat la intruniri cu administratia publica locala, dar si cu parteneri economici din cele mai diverse domenii.

Schimb de bune practici la Alba Iulia

Temele principale ale Misiunii economice desfasurate in mijlocul lunii octombrie au fost schimbul de bune practici si diseminarea rezultatelor de exceptie in dezvoltarea activitatii IMM si a centrelor de afaceri. Misiunea economica din judetul Alba a fost organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, Consiliul Judetean Alba si Reprezentanta Landului Bradenburg si a Regiunii Centru, Consiliul de Dezvoltare Brandenburg in parteneriat cu Enterprise Europe Network.

Conferinta internationala care a avut loc in prima zi a manifestarilor la Alba Iulia a adunat peste 40 de membri, reprezentanti ai administratiei locale, a mediului de afaceri din judet si membrii ai misiunii economice. S-au discutat potentiale colaborari intre firmele germane si romane, dar si sprijin pentru transfer de bune practici catre firmele romanesti cu scopul atragerii fondurilor europene.

Intalniri cu parteneri economici din mai multe domenii

Dupa incheierea conferintei din prima zi a misiunii economice, vizitatorii au participat la diverse intalniri organizate cu parteneri economici si potentiali parteneri economici pe domeniul bancar, de investitii, al plasarii fortei de munca, turismului sau al afacerilor gastronomice. S-au realizat inclusiv 12 vizite la obiective social-economice de mare importanta din Regiunea Centru si Regiunea de Nord-Vest in perioada 13-15 octombrie.

Cei 10 membrii ai delegatiei germane si cei 40 de reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc au participat in total la 144 de discutii bilaterale.

Discutiile nu au fost doar ipotetice, unii reprezentanti de companii germane gasind in Romania potentiali parteneri de incredere in urma vizitei. Un exemplu de notat este cel al reprezentatului firmei WDM Wolfshage, Ernst Huffmeir, care s-a intalnit cu 3 companii de prelucrare a sarmei, doua dintre acestea impresionandu-l puternic cu dotarile moderne si calitatea rezultatelor finale.

O traditie veche de 7 ani

Prima initiativa a unor astfel de vizite a avut loc in anul 2007, iar succesul a garantat continuarea organizarii acestor genuri de vizite.

Una dintre cele mai interesante discutii a fost cea de la Scoala Profesionala Germana din Alba Iulia unde delegatia germana si-a dezvaluit interesul in domeniul atragerii de fonduri europene pentru specializarea angajatilor romani.

Regiunea Centru si Alba Iulia sunt zone in care exista foarte multi investitori germani si relatiile sunt excelente. Investitorii germani si-au manifestat interesul pentru industria alimentara, de turism, vinificatie si agricultura, dar lipsesc resursele umane, de aceea se planuieste pregatirea profesionala in centre de formare realizate dupa model german.

Misiunea economica cu parteneri germani a devenit posibila cu sprijinul Enterprise Europe, principala retea de sprijin pentru inovare si afaceri din Europa si are ca scop stabilirea de parteneriate si realizarea de schimburi de experienta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram