Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Municipiul Alba Iulia partener al Ministerului Culturii in programul „Orase europene”

Municipiul Alba Iulia partener al Ministerului Culturii in programul „Orase europene”

Publicat în: 8 apr.. 2016
Autor: Municipiul Alba Iulia

Ministerul Culturii a lansat programul ”Orase europene”, un proiect dedicat oraselor care au candidat in prima etapa a competitiei pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 in Romania – Alba Iulia, Arad, Bacau, Braila, Brasov, Craiova, Iasi, Sfantu Gheorghe, Suceava, Targu Mures.

In acest context, reprezentantii municipalitatilor si ai asociatiilor care au gestionat proiectele de candidatura au fost invitati luni, 4 aprilie, la o discutie cu ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu si cu secretarul de stat Corina Suteu pentru a defini impreuna un program de sustinere cat mai clar si mai adaptat nevoilor de dezvoltare culturala ale fiecarui oras.

Programul orase europene se articuleaza in jurul a 4 directii propuse de Ministerul Culturii: acordarea patronajului Ministerului Culturii pentru un proiect de dimensiune europeana care a facut parte din programul de candidatura, initierea unor programe de formare dedicate atat managerilor, cat si programatorilor culturali, elaborarea unei publicatii dedicate oraselor candidate pentru a contura profilul si identitatea lor, revitalizarea in fiecare oras a unui cinematograf de arta.

Reprezentantii municipalitatilor si-au aratat interesul pentru propunerile facute si pentru un parteneriat pe termen lung cu Ministerul Culturii. In perioada urmatoare vor fi semnate protocoale de colaborare cu fiecare oras in acest sens.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia