Municipiul Alba Iulia partener al Ministerului Culturii in programul „Orase europene”

Publicat în: 
8 aprilie 2016

Ministerul Culturii a lansat programul ”Orase europene”, un proiect dedicat oraselor care au candidat in prima etapa a competitiei pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 in Romania – Alba Iulia, Arad, Bacau, Braila, Brasov, Craiova, Iasi, Sfantu Gheorghe, Suceava, Targu Mures.

In acest context, reprezentantii municipalitatilor si ai asociatiilor care au gestionat proiectele de candidatura au fost invitati luni, 4 aprilie, la o discutie cu ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu si cu secretarul de stat Corina Suteu pentru a defini impreuna un program de sustinere cat mai clar si mai adaptat nevoilor de dezvoltare culturala ale fiecarui oras.

Programul orase europene se articuleaza in jurul a 4 directii propuse de Ministerul Culturii: acordarea patronajului Ministerului Culturii pentru un proiect de dimensiune europeana care a facut parte din programul de candidatura, initierea unor programe de formare dedicate atat managerilor, cat si programatorilor culturali, elaborarea unei publicatii dedicate oraselor candidate pentru a contura profilul si identitatea lor, revitalizarea in fiecare oras a unui cinematograf de arta.

Reprezentantii municipalitatilor si-au aratat interesul pentru propunerile facute si pentru un parteneriat pe termen lung cu Ministerul Culturii. In perioada urmatoare vor fi semnate protocoale de colaborare cu fiecare oras in acest sens.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram