Muzeul National al Unirii gazduieste o expozitie de arta chinezeasca

Publicat în: 
1 septembrie 2015

Cultura chineza a ajuns la Alba Iulia prin intermediul unei expozitii de arta chinezeasca moderna, ce va fi gazduita de Muzeul National al Unirii pana pe data de 8 septembrie. Vernisajul de inaugurare a expozitiei a avut loc pe 27 august, in prezenta unuia dintre artistii care vor avea lucrari expuse in cadrul expozitiei, dar si a organizatorilor si a unor invitati sositi din China.

Vizitatorii vor putea admira lucrarile a sapte artisti: Wang Xin Wu, Wang Yin Quan, Wang Xue Feng, Liu Yan, He Lihong, Zhang Jin Feng şi Sun Quan Yi, expozitia fiind inceputul unor posibile viitoare colaborari intre cele doua parti implicate, care vor include si o tabara de arta pentru artistii romani in China.

Expozitia a fost deschisa de catre Constantin Inel, directorul adjunct al Muzeului National al Unirii din Alba Iulia, care a descris evenimentul ca fiind unul de insemnatate pentru institutia pe care o reprezinta.

Cei care au facut posibila organizarea acestui eveniment la Muzeul Unirii sunt Consiliul Judetean Alba, Primaria Alba Iulia, Fundatia „Inter-Art” Aiud si Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud.

„Una dintre teoriile actuale in domeniul artei, discutata in marile muzee ale lumii, are doua elemente importante: usa interioara si spatiul interior al unui tablou. Usa interioara ne ofera posibilitatea unui contact direct cu arta si autorii artei respective. In fata unui tablou aveam o dubla alegere: contactul direct cu ce vrea artistul sa ne transmita si bagajul cultural pe care il transmite lucrarea.

In tehnicile moderne de intelegere si perceptie a unei expozitii, elementul principal inainte de structura pe care o prezinta autorul il reprezinta ceea ce specialistii numesc spatiul interior, care da o idee despre adevarata valoare a artistului contemporan. Fara spatiul interior ne aflam in fata unei continue reproduceri. Arta chineza a acestei expozitii ne propune cativa artisti valorosi, tehnici diferite, unele mai aproape de noi altele mai greu de inteles, datorita modului de realizare. O dimensiune obisnuita a imaginii si o dimensiune interioara a acestui spatiu”, a afirmat directorul artistic al Inter Art Aiud, Ioan Hadarig despre tablourile expuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram