Muzeul Principia, în atenția turiștilor și a reporterilor Digi24

Publicat în: 
11 august 2015

Cetatea din Alba Iulia este un obiectiv turistic extrem de apreciat, atat datorita atmosferei - specifica secolului al XVIII-lea - data de restaurarea impecabila a monumentului istoric, cat si datorita evenimentelor care au loc in interiorul zidurilor sale.

In cadrul unui material publicat pe site-ul Digi24, muzeul din Cetatea Alba Carolina este descris ca fiind un loc extraordinar, incarcat de istorie, in care sunt expuse vestigiile unei cazarme romane. Popularitatea muzeului in randul turistilor romani si straini este si ea evidentiata in reportaj. Reporterii Digi24 au stat de vorba cu ghizii, veritabili cavaleri romani judecand dupa uniforme, si au aflat detalii despre camerele din muzeu:

”Cea din dreapta, care este facuta din blocuri masive de calcar, este cea mai importanta camera din cladire; partea mai mare este camera stindardelor”, fiind specificatiile ghidului Ciprian Dobra.

Un turist roman a declarat ca muzeul depaseste orice imaginatie, iar o turista din Anglia s-a aratat incantata de volumul de informatie despre istoria romanilor, la care are acces in muzeu. Copiii sunt printre cei mai incantati vizitatori, intrucat aici au ocazia sa imbrace uniforme romane.

Decizia ridicarii muzeului a venit ca urmare a descoperirii, in acest loc, a urmelor comandamentului castrului roman Apulum. La scurt timp dupa inaugurare, muzeul a devenit unul dintre cele mai atractive obiective turistice din Alba Iulia si din tara.

Mai jos puteti urmari stirea Digi24:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram