National Geographic Traveler: "Zona centrala a cetatii a fost renovata, regandita, reinventata"

Publicat în: 
27 septembrie 2014

De la demararea procesului de investitie in modernizarea si restaurarea centrului istoric al municipiului Alba Iulia rezultatele au inceput sa se vada rapid, recunoasterea efortului depus venind inca din perioada timpurie a initiativei. Astfel, Alba Iulia a ajuns subiect de articol in prestigioasa publicatie National Geographic Traveler, varianta in limba Romana, inca de pe acum 2 ani, moment in care lucrarile erau inca neterminate.

Orasul care revine la viata

Alba Iulia este prezentata drept orasul care revine la viata intr-un articol de 2 pagini din numarul de iarna 2012-2013 al celebrei publicatii National Geographic Traveler. Articolul care aduce laude modului in care s-au desfasurat lucrarile realizate cu fonduri europene pentru readucerea la viata a centrului istoric este semnat nu de un albaiulian asa cum ar putea parea la prima vedere, ci de un blogger bucurestean. Razvan Pascu, autorul articolului, este un consultant de turism care a calatorit in peste 40 de tari inainte de a decide sa scrie despre orasul Alba Iulia.

"Eu am ramas impresionat de ceea ce am vazut (in Alba Iulia), plus de caldura oamenilor care m-au primit, mi-a placut tare mult ceremonia de schimbare de garda si tot ce s-a construit si renovat in Cetate. Pasul urmator este ca locul acela sa inceapa sa prinda viata si romanii sa inceapa sa afle despre Alba Iulia mai multe. [...] Am vizitat peste 40 de tari in toata lumea, pot face comparatii si vreau sa stiti ca pe mine albaiulienii m-au castigat. As vrea sa ii vad mai veseli si chiar mai mandri de orasul lor. Eu voi face tot posibilul sa ii promovez cat se poate de mult, inclusiv in strainatate si in mediul de business la care am acces."

Primarul Mircea Hava, mandru de prezenta in celebra publicatie

Albaiulienii au aflat vestile despre prezenta orasului in revista National Geographic Traveler chiar de la primarul Mircea Hava care considera aceasta drept o incununare a eforturilor realizate in ultimii ani si a modului in care s-a lucrat la imaginea orasului.

Prestigioasa publicatie prezinta orasul drept:

"Cetatea care de cativa ani a fost martora unor schimbari majore. Zona centrala a cetatii a fost renovata, regandita, reinventata".

La data publicarii articolului primarul promitea sa isi reinnoiasca eforturile pentru a aduce Alba Iulia intr-un punct in care aparitia in astfel de publicatii sa nu mai fie o raritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram