„Noaptea Cercetatorilor” la Alba Iulia: ateliere, spectacole si jocuri

Publicat în: 
25 septembrie 2015

Pe 25 septembrie 2015, albaiulienii si turistii prezenti in Cealalta Capitala sunt asteptati la evenimentul „Noaptea Cercetatorilor”, unde vor avea loc, printre altele, ateliere de mestesuguri, jocuri romane, precum si un spectacol de reconstituire istorica a garzii Apulum.

„Vom porni in calatoria stiintifica [...] insotiti de cercetatori, exploratori, inventatori, oameni de stiinta si scriitori de gen. Veti asista la experimente trasnite, conferinte fascinante si concursuri, veti interactiona cu cele mai recente inovatii tehnice si va veti testa inspiratia si creativitatea in universul stiintific”, au declarat organizatorii „Noptii Cercetatorilor”, care va avea loc in 20 de orase din Romania, printre care si Municipiul Alba Iulia.

Anul acesta, evenimentul este organizat de doua echipe cu abordari complementare, ceea ce ofera un caracter inedit editiei. Una dintre echipele organizatoare, #Researchers for Humanity, propune o abordare noua a interactiunii dintre lumea cercetatorilor si publicul larg, informatiile oferite si activitatile initiate in cadrul evenimentului fiind axate pe contributia cercetarii stiintifice la progresul umanitatii.

In Alba Iulia, evenimentul se va desfasura vineri, 25 septembrie, in intervalul orar 17:00 - 22:00, si va cuprinde o serie de activitati la muzeul albaiulian, precum si ultima reprezentatie a Garzii Apulum a acestui sezon.

Iata programul complet al evenimentului:

 

Ora 17:00, la Capoliera din spatele Universitatii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (palatul Apor)

MESTESUGURI TRADITIONALE

ATELIERUL DE ICOANE. Realizarea de icoane pe sticla folosind tehnici traditionale tipice secolului al XIX-lea.

CUSATURI TRADITIONALE. Confectionarea de traiste si semne de carte cusute cu motive populare.

Ora 18:00, la poarta a IV-a a Cetatii Alba Carolina

SPECTACOL DE RECONSTITUIRE ISTORICA A GARZII APULUM

Ora 19:00, la Muzeul Principia

JOCURI ROMANE

JOCURI DE NOROC SI STRATEGIE

FIERARIE DACICA

ATELIER DE BIJUTERII ANTICE

ATELIER DE PIELARIE

ATELIER DE PRELUCRAREA LEMNULUI

MICII GLADIATORI. Antrenamentul pentru recrutarea viitorilor gladiatori in cadrul scolii de gladiatori „Ludus Apulensis”. Se adreseaza copiilor.

Ora 19:00, pe Strada Muzeului (intre Muzeu si Sala Unirii)

ATELIERE ANTICE

OFFICINA SCRIPTORIA

MONETARIE DACICA SI ROMANA

IMBRACAMINTE ROMANA. Deprinderea publicului de a purta vesminte romane civile si uniforme militare.

 

„Noaptea Cercetatorilor” din Alba Iulia este organizata de Consiliul Judetean Alba, Primaria Municipiului Alba Iulia, Asociatia Invenio, Asociatia Prietenii Muzeului si Muzeul National al Unirii Alba Iulia.

Chiar daca evenimentul are o durata scurta, conceptul va fi continuat si dupa incheierea acestuia, prin ateliere si intalniri intre cercetatori si tinerii interesati de domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram