Nu ratati Transylvania Dragon, filmul de vineri de la Alba Iulia Music & Film Festival

Publicat în: 
3 septembrie 2015

Unul dintre filmele pe care le puteti viziona weekendul acesta in cadrul Alba Iulia Music & Film Festival 2015 este Transylvania Dragon, o productie deosebita bazata pe o legenda transilvana, veche de 377 de ani.

Conform legendei, in anul 1638 exista un om in Transilvania care putea sa pluteasca prin aer cu o lejeritate de neimaginat. Se crede ca legenda ar fi pornit de la un acrobat care obisnuia sa mearga pe sfoara intre cladirile cele mai inalte din orasele transilvane. Aceasta poveste l-a inspirat pe acrobatul contemporan Flaviu Cernescu, care a decis sa reinvie mitul si sa porneasca intr-o calatorie inedita, plina de emotie, spectacol si istorie.

Filmul promoveaza Romania intr-o maniera neconventionala, oferind spectatorilor cadre de o frumusete rara din Transilvania si Banat, din orase istorice sau locuri neatinse de civilizatie. De altfel, anumite cadre din film au fost filmate chiar in Alba Iulia, in cetatea Alba Carolina.

Despre Flaviu Cernescu, cel care a parcurs, pentru realizarea acestui film, mii de kilometri cu un monoclu prin nord-vestul Romaniei, va putem spune ca este un inginer in domeniul IT care a renuntat la job pentru a deveni acrobat artistic. Este supranumit "balaurul" (en. dragon), atat datorita stilului sau de viata, cat si infatisarii.

Filmarile au inclus multe momente riscante, iar vremea nu a fost intotdeauna favorabila, insa tocmai acest lucru face ca filmul sa fie spectaculos. Aflat la inaltimi incredibile, acrobatul a mers pe sfoara intre turle de biserici, ziduri ale cetatilor si turnuri de combinate, oferind privitorilor ocazia de a redescoperi povestea unor locuri si simboluri care definesc neamul romanesc. Mai mult decat atat, in calatoria sa, Flaviu Cernescu a intalnit oameni care, la randul lor, si-au impartasit povestile de viata.

Filmul poate fi vizionat vineri, 4 septembrie, la Palatul Principilor din Alba Iulia, incepand cu ora 20.00. Intrarea este libera atat la acest film, cat si la celelalte evenimente din cadrul Alba Iulia Music & Film Festival.

Iata trailerul oficial al productiei Transylvania Dragon:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram