O noapte - peste 11.600 de vizitatori la Muzeul National al Unirii

Ne-am simtit onorati ca peste 11.600 de vizitatori au calcat pragul Muzeului Unirii din Alba Iulia, cu ocazia evenimentului ”Noaptea Muzeelor” 2016.

Noaptea in care istoria prinde viata

La noi, la Alba Iulia, ”Noaptea Muzeelor” a devenit „Noaptea in care istoria prinde viata” dintr-un singur motiv - dorinta de a va oferi o experienta unica in Romania, in momentul in care treceti pragul celei mai mari cetati a tarii noastre. Astfel, cei care au fost alaturi de noi in seara zilei de 21 mai au avut posibilitatea să participe la expoziția vie a impresionantei istorii a orasului si cetatii.

Pe langa patrimoniul expozitional valoros pe care va invitam sa il vizitati pe tot parcursul anului la Muzeul Unirii, cei peste 11.600 de vizitatori s-au putut „intoarce in timp” si bucura de parade precum cea a Garzii Apulum sau a Personajelor Istorice printre care amintim pe Regii Romaniei Mari – Regina Maria si Regele Ferdinand, Avram Iancu, Mihai Viteazu si Horea.
4 trupe de reenactment | reconstituire

Muzeul albaiulian se bucura de prezenta constata a patru trupe de reenactment > Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis si Magna Nemesis. Acestia au reusit (reusita masurata in multitudinea aplauzelor pe care le-au primit) sa transmita publicului emotii foarte puternice; de la frica, spaima, curaj, putere in cadrul luptelor gladiatorilor, la liniste, frumusete, delicatete in cadrul dansului roman sustinut de Magna Nemesis.

Ateliere antice

Banii nu se fac greu doar in zilele noastre, ci si in secolul XVIII. Pentru a exemplifica acest aspect participantii la noaptea in care istoria a prins viata la Aba Iulia au avut posibilitatea sa bata monede dacice. Mai mult, pasionatii sau pasionatele de moda au participat la ateliere de pielarie si confectionare de podoabe. Surprizele pentru ei nu s-au oprit aici, ci au continuat cu ateliere de prelucrare a lemnului, a osului, ateliere de scris, de pictat icoane si cusaturi traditionale.

Va invitam sa ne spuneti parerea despre cum vi s-au parut activitatile dedicate Noptii Muzeelor 2016 la Alba Iulia si va asteptam cu drag anii urmatori pentru ca surprizele vor fi din ce in ce mai multe!

Mai multe informatii despre Muzeul Unirii din Alba Iulia puteti afla de pe blogul oficial al muzeului.

Foto: Ania Ciolacu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram