Obiectivul turistic al verii: Parcul Dendrologic

Publicat în: 
30 iulie 2015

Alba Iulia ofera turistilor numeroase locuri de relaxare in aer liber pe timp de vara, unul dintre cele mai apreciate fiind Parcul Dendrologic "Dr. Ion Vlad" de pe Valea Popii, aflat la numai cativa kilometri de agitatia urbana.

Cu o suprafata de 21 de hectare, parcul este o oaza de liniste in inima naturii, adapostind peste 1100 de specii de plante romanesti si exotice, precum si un numar mare de pasari insectivore. Locatia este supranumita "minunea peisagistica a Transilvaniei" datorita atmosferei idilice data de vibratia naturii si de ciripitul pasarilor. Atat albaiulienii cat si turistii de weekend vin aici pentru a petrece timp in natura, iar activitatile pentru care pot opta variaza de la plimbari cu bicicleta la prepararea gratarului, in zona de agrement si picnic de langa parc.

Facilitati

Parcul dispune de locuri de odihna, alei de promenada, podete, cosuri de gunoi si o parcare de 600 mp. Langa parc exista o zona de agrement si picnic cu 8 locuri de gratar si o terasa cu capacitatea de 150 de locuri, iar cosurile de gunoi si toaletele ecologice asigura confortul vizitatorilor. Amenajarea Parcului Dendrologic a fost posibila prin intermediul fondurilor REGIO, obtinute de catre Primaria Alba Iulia.

Preturi

Taxa de intrare in parc este de 1 RON pentru copii si 2 RON pentru adulti, insa accesul in zona de agrement este gratuit. Prin urmare, singura conditie care ar putea dezamagi vizitatorii este faptul ca accesul nu se poate face decat in intervalul orar 9:00 - 21:00.

Detalii de acces

Pentru a ajunge la Parcul Dendrologic cu masina, cea mai simpla modalitate este de pe drumul national care duce spre Zlatna. Se face stanga pe Strada Varese, inainte de Micesti, dupa care se face dreapta pe Strada Nazareth Ilit si, in final, stanga pe Strada Valea Popii. In continuare se inainteaza pana la parc, in fata caruia se afla parcarea gratuita. Acest drum poate fi parcurs usor si cu bicicleta sau pe jos, in mai putin de o ora.

In zona Mamut a Parcului Dendrologic "Dr. Ion Vlad" se regaseste una dintre cele mai impresionante piste de biciclete din Romania, unde va avea loc, pe 12 septembrie 2015, o competitie outdoor dedicata ciclistilor din toata tara. De asemenea, la o distanta de aproximativ 500 de metri de intrarea in parc exista un parc de aventura.

parcul-deondrologic-foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram