Orasul Alba Iulia a fost declarat unul dintre cele mai frumoase orase mici din Romania

Publicat în: 
14 ianuarie 2015

Alba Iulia s-a regasit in topul oraselelor de poveste din Romania realizat de cei de la GreatNews. Topul a fost realizat pe baza propunerilor trimise de cititori si este perfect ilustrat in imagini pentru a motiva viu alegerile facute.

Alba Iulia este prezenta in topul celor de la GreatNews alaturi de Blaj sau Piatra Neamt, listate intr-o ordine aleatoare, dar prezentate intr-un mod care le face cinste.

Judetul Alba are in mod special motive de mandrie aflandu-se in top atat cu Blaj, cat si cu municipiul Alba Iulia.

Realizatorii acestui top in care a fost inclus municipiul Alba Iulia si-au motivat atent fiecare alegere, avand doar cuvinte de lauda.

Se vorbeste despre faptul ca Alba Iulia devine o destinatie tot mai cautata din punct de vedere turistic atat pe plan national cat si pe plan international dupa renovarea centrului istoric si acordarea titlului de "destinatie culturala de exceptie" la Lugano, Elvetia, in cadrul unui targ turistic de renume.

Articolul prezinta pe larg simbolul orasului, cetatea bastionara de tip Vauban Alba Carolina, inclusiv o scurta istorie a acesteia de la constructie, la contextul istoric si politico cultural, la importanta arhitecturala si felul in care Cetatea se prezinta astazi, integral renovata si la fel de incantatoare ca in momentul inaugurarii sale acum multe secole in urma. Sunt enumerate bastioanele Cetatii si faptul ca acestea poarta acelasi nume ca in momentul inaugurarii.

Tot la motivele pentru care Alba Iulia este in top se vorbeste si despre celelalte investitii din fonduri europene ce fac orasul atat de atractiv, respectiv parcul dendrologic cu suprafata de peste 21 de hectare ce adaposteste peste 1000 de specii de arbori si plante si pentru care a fost nevoie de o investitie de 2,66 milioane de euro. Articolul prezinta si scurta istorie a Parcului Dendrologic "Dr. Ioan Vlad" infiintat de inginerul silvic Nicolae Patranjean in urma cu doar un deceniu, pornind de la 50 de specii de plante.

Cei de la GreatNews recomanda Alba Iulia drept un oras ce compenseaza cu personalitate, farmec si atmosfera de poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram