Parada bicicletelor

Publicat în: 
8 iulie 2017

Acțiunea este organizată de voluntari și are scopul de a promova mișcarea pe bicicletă în Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din România.

Bicicleta înseamnă independență și libertate de mișcare, îți dă energie sau îți limpezește mintea când vrei să te relaxezi. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care considerăm că merită să participați la „Skirt Bike Alba Iulia“ (n.a. Skirt Bike-„biciclește cu fustă“). După cum spune și numele, evenimentul se adresează, în primul rând, doamnelor și domnișoarelor, care sunt îndemnate să vină cât mai elegante, cât mai cochete. Dar, asta nu înseamnă că prezența domnilor este oprită.

Evenimentul  are loc duminică, 7 iulie, între orele 17.00-19.00. Punctul de întâlnire va fi la Esplanada Catedralei Romano-Catolice „Sf. Mihail” din Cetate. Înscrierea constă în primirea unei plăcuțe cu număr de participare.

Promovarea sportului și a orașului pe bicicletă

Traseul: Esplanada Catedralei Romano-Catolice “Sf. Mihail” - trecere prin Porțile a IV-a și a V-a ale Cetății- ieșire prin Poata a VI-a,  în zona Arhivelor Naționale - intrare în șanțurile Cetății în dreptul Arhivelor Naționale - Latura de Vest (Aleea Sf. Capistrano) - Latura de Nord (Grădina Romană) - Latura de Est (trecere pe sub podul de la Poarta a III-a) - Latura de Sud - regrupare în Latura de Vest - ieșire din șanțurile Cetății spre Arhivele Naționale - Casa de Cultură a Sindicatelor - pista de biciclete de pe bdul. 1 Decembrie 1918 - intersecție cu str. Cloșca (în dreptul Hotelului Cetate) - str. Cloșca - bd. Revoluției (urmărind sensul giratoriu) - bd. Transilvaniei (urmărind sensul giratoriu) - pista de biciclete bd. Transilvaniei - pasaj bdul. 1 Decembrie 1918 - Parcul Unirii - Piața Tricolorului - str. N. Iorga - str. Păcii – Framm’s.

harta-skirt-bike-2017

Lungimea traseului este  de 6 kilometri.

Organizatorii îi îndeamnă pe participanții la paradă să își decoreze bicicletele cât mai vesel. Dar pe lângă flori, baloane și panglici multicolore, să mai pună un accesoriu obligatoriu: zâmbetul!

Participanții trebuie să păstreze traseul propus de organizatori, să mențină un grup cât mai compact și să respecte regulile de circulație. Copiii trebuie să poarte cască și echipament de protecție, iar părinții să îi aibă mereu sub supraveghere, pentru a evita orice accident neplăcut.

La finalul traseului, pe participanți îi așteaptă o tombolă cu premii numeroase, marea surpriză fiind chiar o bicicletă Pegas. Participarea la tombolă se face pe baza numărului primit la start.

Tema „Skirt Bike Alba Iulia“ din acest an este „bucuria“. „Plimbarea cu bicicleta, faptul că suntem elegante și aranjate chiar și atunci când suntem pe două roți și frumoasa cetate în care vom pedala sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să fim bucuroși“, transmit organizatorii.

Biciclete 1

Skirt Bike Alba Iulia este un eveniment organizat de către voluntari pentru a promova mișcarea și orașul Alba Iulia.

Participarea este gratuită.

Imagini de la ediția din 2016/Sursa: Facebook/Skirt Bike Alba Iulia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram