Parada cu autovehicule retro la Alba Iulia

Publicat în: 
21 octombrie 2015

Weekend-ul trecut, pe 17 octombrie, Alba Iulia a fost gazda unei parade inedite, ce s-a desfasurat in premiera: Retro Parada Toamnei, organizata de catre Retromobil Club Romania (RCR), prin filiala judeteana Alba a RCR.

Editia din 2015 a Retro Parada Toamnei a reunit numeroase autovehicule de epoca, ce au fost fabricate cu cel putin 30 de ani in urma, insa care sunt in perfecta stare de functionare.

La activitatea desfasurata in concomitent in 26 de orase si municipii din tara au participat 11 autoturisme de epoca, „vedetele” editiei din acest an fiind un Ford Model A, ce a fost fabricat in 1929 si un Aro M 461, pentru cunoscatori IMS, fabricat in 1968. Pe langa aceste doua modele, ce au atras laudele si admiratia vizitatorilor, au fost expuse si alte marci precum Jaguar, Fors, VW, Renault, Mercedez Benz, Nissan, Packard si binecunoscutul ARO, masina produsa in Romania, care candva era emblema industriei auto romanesti .

Expozitia a fost un real succes in randul vizitatorilor, motiv pentru care organizatorii spera sa revina si la anul in Alba Iulia, cu a doua editie a „Retro Parada Toamnei”, la care sa fie prezente un numar cat mai mare de astfel de automobile de colectie. Pe langa acest eveniment, Retromobil Club Romania (R.C.R) mai organizeaza si alte manifestari (expozitii, raliuri), precum „Retroparada primaverii”, „Raliul International CARPATI RETRO” sau „Fabricat in Romania”.

Pentru a deveni membru R.C.R, impatimitii de automobile trebuie sa detina vehicule originale, in perfecta stare de functionare sau restaurate, care vor fi atestate ca vehicule istorice R.C.R. Clubul a fost infiintat in anul 1998 si a avut, initial, 21 de membri. Acesta cuprinde membri care detin vehicule istorice, fabricate in perioada 1899-1984. Pana in prezent, R.C.R reuneste peste 635 de iubitori ai autoturismelor de colectie, ce au fost premiate la diferite competitii interne si internationale.

Foto: www.proalba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram