Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Parcul de aventura din Alba Iulia, educatie prin joaca pentru copiii problema

Parcul de aventura din Alba Iulia, educatie prin joaca pentru copiii problema

Publicat în: 6 dec.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Alba Iulia a devenit centru educational pentru copiii cu risc de abandon scolar proveniti din familii sarace, prin implicarea unei fundatii care a reusit sa stranga in municipiu peste 400 de elevi din trei judete pentru programe educationale desfasurate in interiorul parcului de aventura Alba Iulia, aflat langa oras.

In parcul de aventura de peste 2 hectare, elevii din diverse localitati ale judetului dar si din judete vecine se strang impreuna cu un grup de psihologi pentru a invata prin joaca de ce educatia este extrem de importanta in viata oricarui copil.

Programul a adunat un numar impresionant de copii din familii defavorizate, conform reportajului difuzat de stirile ProTV, copii din familii cu pana la 7 frati, care sunt considerati elevi problema, cu risc mare de abandon scolar. Dupa participarea la atelierele educationale din parcul de aventura, copiii declara ca se simt mai curajosi, ca au invatat cum sa isi controleze frica si sa aiba incredere in cei din jur.

Nicoleta Presecan, unul din psihologii implicati in aceasta initiativa a declarat pentru stirile ProTV:

„Se incearca crearea unui alt cadru, un pic deosebit de sistemul educational clasic bazat pe pedepse si recompense si se incearca oferirea posibilitatii sa invete si sa experimenteze prin joc copiilor nefavorizati.”

Banii obtinuti din vanzarea de bilete pentru parcul de aventura sunt folositi pentru finantarea acestui proiect educational.

 

Sursa foto: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia