+ 12°C

Aromele Greciei la Restaurantul Yiamas

Address
Calea Alba Iulia nr 2, Alba Iulia, România
Phone
0720 009 677
Derulează în jos

Aromele Greciei la Restaurantul Yiamas

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piaţa locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o nouă rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitală’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi a venit rândul poveștii restaurantului Yiamas.

 

Yiamas este un restaurant cu specific grecesc, situat în Drâmbar, pe Calea Alba Iulia nr. 2. Inaugurarea a avut loc în luna aprilie 2017, după trei luni de amenajare. Proprietarii,  Vasilis Sotirianos și Giota Dapudi, vin din Grecia  și mi-au mărturisit că s-au îndrăgostit de Alba Iulia și că, acesta a fost motivul pentru care au decis să se mute aici împreuna cu familia. Cei doi, împreună cu familiile lor, dețin alte două taverne grecești în insula Thassos, acolo unde și locuiesc.

Ce găsim deosebit Yiamas?

Restaurantul Yiamas este decorat în stil grecesc, culorile predominante fiind alb și albastru. Mesele sunt decorate cu plante de măslin iar ambianța este caldă și primitoare. Restaurantul are o capacitate de 50 locuri în interior, completate de o terasă cu o capacitate de 60 locuri. În interiorul complexului se află un loc de joaca pentru copii, câteva terenuri de sport multifuncționale dotate cu vestiar și o sală de evenimente cu o capacitate de 290 locuri. În viitor, proprietarii doresc să organizeze seri cu tematică grecească.

Ce puteți savura la Yiamas? 

Vasilis Sotirianos se ocupă de bucătărie împreuna cu soția sa, cei doi având o experiență de peste 20 de ani în domeniul ospitalității. Majoritatea ingredientelor folosite în bucătărie sunt aduse direct din Insula Thassos: ulei de măsline, măsline, calamar, caracatiță, creveți, diferite feluri de brânză și mirodenii.  Vasilis și Giota vă recomandă specialitățile casei: calamar umplut cu feta, souvlaki de pui cu tzatziki și pita, moussaka, galaktoboureko și iaurt grecesc cu miere și nuci.

Perspective

Yiamas este o afacere de familie, administrată cu multă pasiune. Localizarea complexului în apropiere de Alba Iulia reprezintă un avantaj datorită dezvoltării turistice a orașului din ultimii ani, care s-a dovedit a fi constantă și, din ce în ce mai vizibilă. Proprietarii doresc aducă tradiția Greciei în România, și să ofere celor ce le trec pragul savoarea bucatelor lor și în viitor.

Program zilnic:  10:00- 22:00

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil, impulsionează și piață de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi: cafenele-baruri, restaurante, hoteluri, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Unele dintre acestea găzduiesc evenimente culturale, iar altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare. 

 

Autor:  Raluca Krisbai

Foto: Sonia Gherman

 


Parcare

Wi-Fi gratuit

Relaxare

Ambianta placuta

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia