+ 20°C

Cofetăria Byron, delicii dulci

Cofetăria Byron se află pe B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 1, în imediata apropiere a Parcului Cetății. Derulează în jos
Address
Alba Iulia, România
Phone
0774 456 757
Derulează în jos

Cofetăria Byron, delicii dulci

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piaţa locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o nouă rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitală’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi a venit rândul poveștii cofetăriei Byron.

Cofetăria Byron se află pe B-dul 1 Decembrie 1918 nr. 1, în imediata apropiere a Parcului Cetății. Cofetăria Byron s-a deschis în 1 decembrie 2015 din dorința familiei Avram de a continua tradiția cofetăriei, bazată pe experiența de peste 20 de ani în domeniu. Familia Avram a locuit vreme de 5 ani în Madrid, Spania, unde a condus o afacere similara, și de unde s-a întors cu și mai mulă experiență și rețete noi. Aici am discutat cu Bogdan Avram, cel mai tânăr dintre membri familiei care m-a vorbit despre dorința sa de a putea păstra rețetele clasice din cofetărie și de a continua sa gătească în mod tradițional și natural fiecare produs, respectând principiile de bază în bucătărie. Decorul inspirat din cofetăriile franțuzești, este realizat în culori calde și vesele, cu nuanțe parcă desprinse din basmele copilăriei.

Ce puteți savura la Byron? 

Bogdan și mama sa, Mioara, sunt cei care se ocupa de laboratorul de cofetărie, împreună cu echipa lor. Specialitățile de cofetărie de la Byron sunt împărțite în trei ramuri: prima ramură include prăjiturile făcute după rețetele de bază din cofetăria tradițională:  Doboș, Albinița, Foi de Miere, a doua ramură este reprezentată de torturile rotunde: începând cu faimoasele torturi de Zahăr Ars și Diplomat, până la torturile Red Velvet,  Carrot- Cake și Pavlova, și, a treia ramură,  Macarons, de diferite tipuri.

În ceea ce privește băuturile, aici veți putea savura o varietate de siropuri din fructe făcute în laboratorul propriu, cafea, ceaiuri și sucuri din fructe proaspăt stoarse.

“ Întotdeauna întreb clienții, în primul rând, ce tip de dulciuri preferă: vanilie, ciocolată sau fructe, deoarece acestea sunt cele trei ramuri de bază în cofetărie.  Celor care preferă vanilia le recomand prăjitura Foi de Miere, făcuta după o rețetă veche și foarte gustoasă a mamei mele. O prăjitură savuroasă din ciocolată pe care o recomand  este Delicia,  iar dacă ar fi să aleg un desert pe bază de fructe, aș recomanda Tortul Mascarpone cu fructe de pădure.” Bogdan Avram

Perspective

Cofetăria Byron este o afacere de familie, administrată cu multă pasiune. Familia Avram și-a extins afacerea, iar în prezent deține încă două cofetării în Deva și în Alba Mall. Pasiunea pentru arta cofetăriei l-a ambiționat pe Bogdan să continue să se specializeze și sa își îmbunătățească portofoliul de rețete, participând la diverse cursuri de cofetar în Europa, pentru  putea oferi clienților produse deosebite. Familia Avram a ales să revină în Alba Iulia, deoarece este orașul lor natal, care s-a dezvoltat uimitor în ultimii ani și care are un potențial turistic deosebit.

Program zilnic:  10:00- 21:00

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil, impulsionează și piață de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi: cafenele-baruri, restaurante, hoteluri, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze oportunitățile pe care le oferă Alba Iulia. Unele dintre acestea găzduiesc evenimente culturale, iar altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare. 

 

Autor:  Raluca Krisbai

Foto: Sonia Gherman


Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia