+ 13°C

Dante Café & Dine

Restaurantul Dante Café & Dine se află într-o zonă centrală a orașului și oferă o priveliște deosebită asupra Parcului Unirii și a Cetății Alba Carolina. Are și o terasă din lemn, amenajată cu flori și mobilier alb, care creează o ambianță plăcută în serile calde de vară. Dante Café & Dine este un restaurant special, deoarece se dorește ca oaspeții să fie primiți într-o atmosferă plăcută, caldă și deosebită, potrivită atât pentru clienții de afaceri, cât și pentru cei care aleg să vină aici împreună cu familia. Derulează în jos
Address
Strada Aurel Vlaicu 35, Alba Iulia, România
Phone
0748 688 600
Derulează în jos

Dante Café & Dine

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piaţa locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o nouă rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitală’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi aflați povestea restaurantului Dante Café & Dine. 

Restaurantul Dante Café & Dine este situat în cartierul Cetate, la doar câțiva pași de Cetatea Alba Carolina, pe strada Aurel Vlaicu, nr. 35. Discutând cu proprietara, Cristina Mărginean, am aflat că este originară din Moldova, că a absolvit  studiile în București și că s-a mutat în Alba Iulia în urmă cu patru ani, din dragoste pentru soțul său, albaiulian, visând încă din adolescență să deschidă un restaurant;  astfel, s-a născut  Dante Cafe & Dine, care a fost deschis în aprilie 2017, după un an de amenajare. Restaurantul are o capacitate de peste 50 de locuri în interior, 40 locuri pe terasă și dispune de un separeu pentru mese de protocol sau întâlniri de afaceri.

’Numele a fost ales după Dante Aligheri (Dante Aligheri- a fost un poet și filosof, om politic florentin, cel mai mare scriitor european din Evul Mediu ), care, prin Divina Comedie a reușit o reprezentare amplă și dramatică a realității umane, făcându-mă să conștientizez că, în orice clipă, îți poți schimba viața. ‘’ Cristina Mărginean

Ce găsim deosebit la Dante Café & Dine? 

Restaurantul se află într-o zonă centrală a orașului și oferă o priveliște deosebită asupra Parcului Unirii și a Cetății Alba Carolina. Designul interior a fost realizat de o firmă specializată, completat cu un bust a lui Dante Alighieri și două picturi după Sandro Botticelli. Restaurantul are și o terasă din lemn, amenajată cu flori și mobilier alb, care creează o ambianță plăcută în serile calde de vară. Dante Café & Dine este un restaurant special, deoarece se dorește ca oaspeții să fie primiți într-o atmosferă plăcută, caldă și deosebită, potrivită atât pentru clienții de afaceri, cât și pentru cei care aleg să vină aici împreună cu familia.

Ce puteți savura la Dante Café & Dine? 

Cei de la Dante Café & Dine pun accent pe calitatea ingredientelor și pe aspectul preparatului finit. Meniul a fost realizat de chef Marian Dumitrașcu și este compus dintr-o varietate de specialități din bucătăria internațională. La Dante Café & Dine, fiecare detaliu contează, astfel, cei de aici au decis să aleagă, cu foarte multă grijă, fiecare preparat, pentru a oferi oaspeților experiența rafinamentului culinar la cel mai înalt nivel. Printre specialități se numără preparate din fructe de mare și pește și deserturi deosebite, iar Cristina vă recomandă mușchiul de vită cu foie gras. În plus, meniul conține și o secțiune specială, dedicată copiilor. În ceea ce privește meniul de bar, produsele sunt variate, de calitate premium, iar un plus îl reprezintă selecția de vinuri, făcută de un somelier, care include vinuri românești, deoarece se dorește promovarea producătorilor locali de vinuri.

Dante Café & Dine, o afacere de familie

La Dante Café & Dine, seriozitatea, corectitudinea și munca în echipă sunt esențiale pentru succes, de aceea, Cristina și soțul ei se ocupă împreună de afacere și se implică în fiecare detaliu, de la primirea oaspeților, până la aprovizionare și coordonarea echipei. Cei de la Dante Café & Dine acorda o atenție deosebita sugestiilor primite din partea oaspeților și sunt atenți la nevoile acestora. În același timp, echipa dorește să evolueze constant pentru a ajunge să satisfacă cele mai înalte standarde. Creșterea numărului de turiști, este vizibilă de la an la an, în special pe timp de vară, la fel ca și dezvoltarea economică a orașului, care au stimulat afacerile din domeniul ospitalității, acestea fiind niște aspecte importante pentru cei de la Dante Café & Dine, aceștia alegând, totodată, să contribuie la promovarea brandul orașului, motiv pentru care, logou-ul Cetății Alba Carolina este unul dintre elementele care definesc restaurantul atât la interior, cât și la exterior.

 

Program: 08:00 – 00:00

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil,  impulsionează și piața de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi, atât în zona de cafenele-baruri, cât și în cea a restaurantelor, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Tineri întorși din străinătate, cu idei și modele vest-europene, dar și oameni de afaceri, au început să parieze pe idei de nișă, contribuind astfel la dezvoltarea industriei locale de ospitalitate. Unele dintre localuri găzduiesc evenimente culturale, altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.

 

Autor: Raluca Krisbai

Foto: Sonia Gherman

 

 


Parcare

Parcare gratuită pentru clienţii Dante Café & Dine

Wi-Fi gratuit

Pentru a putea posta în timp real impresiile şi pozele realizate în locaţia noastră

Standarde internaţionale

Bucătărie şi servicii care să încânte şi cel mai pretenţios consumator

Child friendly

Pentru că ştim cât de preţios este timpul petrecut în familie, special am creat un meniu şi pentru cei mici

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia