+ 28°C

Gavroche Brasserie, bunătati frantuzești

Restaurantul Gavroche este situat în cartierul Cetate, la doar câteva sute de metri de Cetatea Alba Carolina, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Discutând cu proprietarul, Alin Ignat, am aflat că idea de a deschide i-a venit acum patru ani din pasiunea lui pentru gastronomie. Derulează în jos
Address
Bulevardul 1 Decembrie 1918 107, Alba Iulia, România
Phone
0757 376 526
Derulează în jos

Gavroche Brasserie, bunătati frantuzești

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba de piața locală de ospitalitate. www.viziteazaalbaiulia.ro vă prezintă localurile din Alba Iulia în care puteți savura o cafea sau o băutură răcoritoare, lua masa sau socializa cu prietenii. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi aflam povestea lui Gavroche de Alba Iulia.

Restaurantul Gavroche este situat în cartierul Cetate, la doar câteva sute de metri de Cetatea Alba Carolina, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Discutând cu proprietarul, Alin Ignat, am aflat că idea de a deschide i-a venit acum patru ani din pasiunea lui pentru gastronomie. Alin mi-a mărturisit că el face turism culinar și că a găsit inspirația în Cluj Napoca, într-un restaurant cu specific franțuzesc. Gavoche s-a deschis în februarie 2013, după cinci luni de amenajare.

 

Ce găsim deosebit Gavroche?

Restaurantul se află pe una dintre arterele cele mai circulate din oraș, la intersecția cu Bulevardul Transilvaniei, cel mai cunoscut bulevard pietonal. Proprietarul crede că a reușit să scoată Gavroche din zona de restaurant clasic, să îl ducă în zona de bistro și să alcătuiască meniul după tendințele actuale din bucătăria internațională. Designul interior a fost realizat de către Ștefan Adam, din Alba Iulia, împreună cu proprietarul. Elementul distinct este biblioteca situată pe un întreg perete din restaurant. Restaurantul are și o terasă din lemn, amenajată cu flori, mese și scaune din fier forjat și lampioane care luminează terasa în serile de vară.

 

Ce putem savura Gavroche?

Cei de la Gavroche pun accent pe calitatea și prospețimea ingredientelor și pe aspectul preparatului finit, deoarece consideră calitatea un element primordial. Ingredientele folosite sunt mereu proaspete iar preparatele se pregătesc exclusiv în bucătăria proprie. Restaurantul pune la dispoziția oaspeților un meniu á la carte, bogat în preparate din bucătăria internaționala, gătite mereu cu foarte multă atenție la detalii. Meniul oferă o varietate de mâncăruri de la aperitive reci și calde, supe, până la preparate din carne sau vegetariene și deserturi. În ziua interviului, chef Mariana Socol a prezentat un preparat nou din meniu, ‘Confit Pork Belly’, din carne de porc gătită cu grijă timp de 12 ore, alături de piure de cartofi și sos vânătoresc iar la desert ‘Blueberry Cheesecake’ cu glazură din ciocolată albă și fructe proaspete. Un alt aspect deosebit este cafeaua proaspăt prăjită, care provine de la  Olivo din Cluj Napoca. Totodată, Gavroche este singurul local World of Beer exclusiv în Alba -Iulia, oferindu-le clienților bere premium și super premium.

 

Munca în echipă la Gavroche

La Gavroche, seriozitatea, constanța, corectitudinea și munca în echipă sunt esențiale pentru succes. Proprietarul încearcă să trateze angajații ca pe niște prieteni, pentru a le stimula dorința de muncă și de a evolua . De asemenea el consideră că armonia și un mediu de muncă plăcut sunt benefice pentru a avea rezultatele scontate. Cei de la Gavroche pun preț și pe sugestiile primite din partea oaspeților și sunt atenți la nevoile acestora. În același timp, echipa dorește să evolueze constant pentru a ajunge să satisfacă cele mai înalte standarde.
Proprietarul de la Gavroche este implicat activ în Asociația Hores Alba, fiind unul dintre fondatori, a subliniat faptul că au planuri mari în ceea ce privește evenimentele ce se vor a fi organizate în parteneriat cu administrația locală. Totodată el consideră că lipsa de personal calificat în domeniul serviciilor este vizibilă, iar dezinteresul pentru acest domeniu este din ce în ce mai mare. Din acest motiv dorește să sprijine tinerii doritori să înceapă această carieră prin susținerea studiilor și oferirea șansei de a învăța în mod practic această meserie. Proprietarul Gavroche s-a declarat încântat de creșterea numărului de turiști, care este vizibilă de la an la an, în special pe timp de vară, și de dezvoltarea economică a orașului care au stimulat piața Horeca din oraș.

 

Program:
Luni- joi: 08:00 – 00
Vineri: 08:00 – 01:00
Sâmbăta: 09:00 – 01:00
Duminica: 09:00 – 00:00

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil, impulsionează și piața de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi, atât în zona de cafenele-baruri, cât și în cea a restaurantelor, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Tineri întorși din străinătate, cu idei și modele vest-europene, dar și oameni de afaceri, au început să parieze pe idei de nișă, contribuind astfel la dezvoltarea industriei locale de ospitalitate. Unele dintre localuri găzduiesc evenimente culturale, altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.

 

By: Raluca Krisbai
Foto: Sonia Gherman & restaurantgavroche.ro

 


Mâncare excelentă

Wi-Fi gratuit

Relaxare

Ambianţă placută

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia