+ 15°C

La Maison de Caroline – hotelul din conac

La Maison de Caroline este un hotel special datorită clădirii istorice deosebite și a serviciilor oferite, de la cazare până la servicii consierge, transfer la aeroport, rent a car, masaj, servicii de curățătorie, achiziții de excursii în împrejurimi Derulează în jos
Address
Strada Rubin Patitia /Primaverii 11, Alba Iulia 500101, România
Phone
0358 101 227
Derulează în jos

La Maison de Caroline – hotelul din conac

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba de piața locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro vă prezintă  localurile din Alba Iulia în care puteți savura o cafea sau o băutură răcoritoare, lua masa sau socializa cu prietenii. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. De această dată aflați povestea magică a hotelului La Maison de Caroline.

La Maison de Caroline Hotel Restaurant Alba Iulia

Hotelul La Maison de Caroline este situat în centrul vechi al orașului Alba Iulia, pe strada Primăverii nr. 11, într-o zonă liniștită. Numele a fost ales după denumirea Cetatii Alba-Carolina, proprietarii fiind legați sufletește de Alba-Iulia. Clădirea care găzduiește hotelul a fost construită acum mai bine de 120 de ani, în 1873, și are o arhitectură specifică sfârșitului de secol XIX, în stil unguresc, fiind o casă boierească cu un aer select. La Maison de Caroline reușește să păstreze aerul de odinioară îmbinându-l cu confortul modern. Renovarea construcției a început în 2006 și și-a deschis porțile pentru oaspeți în anul 2012. Restaurarea s-a realizat exclusiv în regim propriu, cu resursele financiare ale familiei Ludoșan (aproximativ 800.000 euro) și cu colaborarea arhitectului Ioan Străjan. Hotelul este administrat de unul dintre membri familiei, Adrian Moțoc, care s-a mutat din capitală, alegând liniștea din Alba Iulia.

 La Maison de Caroline Hotel Restaurant Alba Iulia

Ce este deosebit La Maison de Caroline?

Proprietarii consideră că La Maison de Caroline este un hotel special datorită clădirii istorice deosebite și a serviciilor oferite, de la cazare până la servicii consierge, transfer la aeroport, rent a car, masaj, servicii de curățătorie, achiziții de excursii în împrejurimi etc. În curtea interioară se află parcarea privată și un spațiu plin de flori și verdeața unde oaspeții pot savura în liniște bucatele locului. Managerul hotelului consideră  că La Maison de Caroline se deosebește prin calitatea serviciilor care se reflectă în calificativele primite de la oaspeți pe site-urile internaționale de turism; un plus ar fi faptul că hotelul acceptă și animale de companie fără tarife adiționale.

La Maison de Caroline Hotel Restaurant Alba Iulia

Cazarea La Maison de Caroline

Hotelul are 13 camere dotate la standarde de 4 stele, dintre care două apartamente și 11 camere duble, care au fost decorate și amenajate cu materiale autohtone; tablourile din hotel sunt opera pictorului Eugen Măcinic din Alba Iulia, corpurile de iluminat sunt produse în România, travertinul și lemnul de asemenea; chiar și vesela a fost fabricată în Alba Iulia. Un punct forte al acestui hotel ar fi cartierul liniștit, departe de zonele aglomerate ale orașului.

Camera La Maison de Caroline

Ce bucate puteți savura La Maison de Caroline?

Restaurantul hotelului pune la dispoziția oaspeților un meniu a la carte, bogat în preparate din bucătăria internațională, gătite mereu din ingrediente proaspete, procurate în principal de la producătorii locali, deoarece se dorește servirea unui meniu sănătos. Barul hotelului oferă băuturi variate și specialități de cafea.

Somon cu sparanghel La Maison de Caroline Restaurant

La Maison de Caroline, o afacere de familie

La Maison de Caroline, proprietarii consideră că seriozitatea și corectitudinea sunt cheia succesului și încearcă să trateze angajații și colaboratorii ca pe o familie, pentru a păstra atmosfera relaxată și pentru a le stimula dorința de muncă.  Ei se bazează pe calitatea serviciilor, de aceea s-au implicat activ în Asociația Hores Alba și doresc să implementeze programe de calificare și specializare a personalului, în colaborare cu ceilalți membri ai asociației, în viitorul apropiat.
Managerul hotelului s-a declarat încântat de creșterea numărului de turiști și de dezvoltarea economică a orașului. Asociația ‘Hores Alba’, unde La Maison de Caroline este membru fondator, plănuiește să organizeze un eveniment de toamnă, pentru a revigora orașul și în timpul anotimpului rece, deoarece, în sezonul toamnă- iarnă numărul turiștilor este relativ redus. Acest eveniment va fi organizat în colaborare cu administrația publică locală.
Proprietarii sunt interesați să extindă hotelul, însă nu în viitorul apropiat, deoarece un astfel de proiect necesită un timp îndelungat.

Hotel La Maison de Caroline Alba Iulia

Restaurant La Maison de Caroline Alba Iulia
Program zilnic: 12:00 – 22:00

www.lamaisondecaroline.ro

 

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil,  impulsionează și piața de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi, atât în zona de cafenele-baruri, cât și în cea a restaurantelor, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Tineri întorși din străinătate, cu idei și modele vest-europene, dar și oameni de afaceri, au început să parieze pe idei de nișă, contribuind astfel la dezvoltarea industriei locale de ospitalitate. Unele dintre localuri găzduiesc evenimente culturale, altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.

by Raluca Kribai

Foto: Sonia Gherman


Mâncare excelentă

Wi-Fi gratuit

Relaxare

Ambianţă placută

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia