+ 22°C

Party & cocktails la QB – Lounge

Address
Bulevardul 1 Decembrie 1918 13, Alba Iulia, România
Phone
0749 490 624
Derulează în jos

Party & cocktails la QB – Lounge

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piaţa locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o nouă rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitală’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi aflați povestea QB Lounge.

QB Lounge a fost deschis în septembrie 2016, la doar câțiva pași de zidurile Cetății Alba Carolina, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, pe strada Mihai Viteazu nr.3. Aici am avut plăcerea să îl întâlnesc pe proprietar, Sergiu Huțanu, care a avut amabilitatea să îmi prezinte locația și sa îmi povestească despre experiența sa, acumulată în domeniul ospitalității. Motivul pentru care a ales sa deschidă această afacere a fost nevoia proprie de a savura o ceașcă de cafea bună sau un cocktail savuros, într-o ambianță plăcută și dorința de a crea un spațiu agreabil pentru cei ce urmau sa treacă pragul QB Lounge. Numele a fost ales într-un moment spontan de inspirație și este o alăturare a literelor Q și B care, în pronunția limbii engleze înseamnă cube (n.a. în limba română: cub), de aici și designul geometric al sigei, un cub stilizat.

“Avantajul unei astfel de afaceri este faptul că poți schimba percepția oamenilor despre ceea ce înseamnă calitatea produselor și serviciilor” – Sergiu Huțanu

De ce să alegi QB Lounge?

Punctele forte ale QB Lounge sunt localizarea în imediata apropiere a Cetății Alba Carolina, priveliștea deosebită asupra Parcului Unirii pe care o oferă balconul de la etajul I al clădirii și parcarea generoasă aflată vis-a-vis.

Spațiul de la etaj, cu o capacitate de 140 locuri, a fost conceput pentru a funcționa ca și cafenea pe timpul zilei, iar în serile de vineri și sâmbătă, se transformă într-un spațiu destinat petrecerilor tematice, karaoke, concerte live, lansări de carte într-o colaborare inedită cu Biblioteca Județeană Alba, teatru, stand-up comedy. Balconul de la etaj are o capacitate de 40 de locuri, iar pe timpul iernii se transformă în loc pentru fumat încălzit . Terasa de la parter are o capacitate de 100 locuri, este deschisă pe timpul verii începând din luna mai, până la sfarșitul lunii septembrie, și este dotată cu pulverizatoare de apă care răcoresc atmosfera în zilele caniculare.

Ce puteți savura la QB Lounge? 

QB Lounge are un meniu variat de băuturi, compus din specialități din cafea, o selecție de vinuri, băuturi alcoolice și cocktailuri. Cel care se ocupă de prepararea băuturilor și care a conceput meniul de bar este Mădălin Costea, un barman extrem de pasionat. El vă recomandă să încercați specialitățile casei: QB Summer, un cocktail non-alcoolic pe bază de sirop de soc și lămâie, perfect pentru o zi fierbinte de vară, Green Apple, pe bază de suc de mere și Șampanie cu lichior de fructe de pădure, o combinație irezistibil de savuroasă.

DSC_0116

QB

DSC_0145

Perspectivele QB Lounge

Am aflat, de la Sergiu, că dorința sa, încă de la început, a fost să extindă afacerea și să o completeze cu partea de restaurant. El dorește să aducă în actualitate meniul de pub, cu mâncare gustoasă, meniuri tradiționale și produse de calitate, deoarece crede că, pe piața din Alba Iulia, acest tip de restaurant nu este prezent în măsura în care există cerere. Această intenție de extindere a afacerii vine și din impulsul dat de dezvoltarea turistică a orașului din ultimii ani, care s-a dovedit a fi constantă și, din ce în ce mai vizibilă.

Program:

Luni-Miercuri 08:00- 23:00

Joi- Sâmbătă: 08:00- 03:00

Duminică: 10:00- 23:00

 

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil,  impulsionează și piața de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi, atât în zona de cafenele-baruri, cât și în cea a restaurantelor, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Tineri întorși din străinătate, cu idei și modele vest-europene, dar și oameni de afaceri, au început să parieze pe idei de nișă, contribuind astfel la dezvoltarea industriei locale de ospitalitate. Unele dintre localuri găzduiesc evenimente culturale, altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.

 

Autor:  Raluca Krisbai

Foto: Sonia Gherman & QB Lounge

 


Parcare

Wi-Fi gratuit

Relaxare

Ambianta placuta

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia