+ 14°C

Pensiunea Casa Dives continuă tradiția Transilvaniei

Pensiunea Casa Dives este situată într-o zonă rurală liniștita, în Pianul de Sus, pe strada Bisericii nr. 280, la 25 de km de Alba Iulia, 18 km de Sebeș și 75 km de Aeroportul Internațional Sibiu. Derulează în jos
Address
sat Pianu de Sus, strada Bisericii 280 Transalpina, Sebes, Cugir, Alba Iulia 517537, România
Phone
0751 882 384
Derulează în jos

Pensiunea Casa Dives continuă tradiția Transilvaniei

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piața locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o nouă rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitală’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. În continuare, aflați totul despre Casa Dives.

Pensiunea Casa Dives este situată într-o zonă rurală liniștita, în Pianul de Sus, pe strada Bisericii nr. 280, la 25 de km de Alba Iulia, 18 km de Sebeș și 75 km de Aeroportul Internațional Sibiu. Zona din jur este renumită pentru schi, golf și monumentele istorice ale României. Pensiunea este situată la aproximativ 80 de km de stațiunile de schi Păltiniș sau Șureanu, la 25 km de Cetatea Alba Carolina, salina de la Turda de află la 90 de km, Mânăstirea Sfântul Ioan Botezătorul din Strungari se află la 6 km, la 60 de km se află Castelul Huniazilor din Hunedoara și, la doar 2 km, terenul de golf Paul Tomiță. Clădirea istorică datează din anul 1850, pe când Transilvania era sub dominație austro-ungară și a servit inițial ca și sediu al jandarmeriei. Familia Altomi a moștenit clădirea și a transformat-o în pensiune, printr-un proiect realizat cu fonduri europene. În latina,’’dives’’ înseamna bogat, roditor, om înțelept, binecuvântat de Dumnezeu. Au ales acest nume deoarece, în zona Pianu de Sus a cantonat Legiunea a XIII- a Gemina, pentru exploatarea aurului aluvionar, care este cel mai bogat zăcământ de aur din țară.

‘’Român la origini, din Jacu Românesc, „străbunicul meu” fiind şeful de post al Jandarmeriei din zona Gălzii, este mutat în interes de serviciu în această locaţie, care era postul de comandă al Jandarmeriei din Pianu de Sus. De-a lungul carierei, reuşeşte să prindă 3 bandiţi, dintre care doi împuscați mortal.’’  – Gabriel Altomi

 

Ce este deosebit la Casa Dives? 

Aici l-am întâlnit pe Gabriel Altomi, cel care se ocupă de pensiune împreună cu familia sa. Mama și bunica lui se ocupă de bucătărie, iar tatăl său se ocupă de primirea turiștilor. Casa Dives și-a păstrat arhitectura inițială și are un aer de poveste, care se simte chiar de la intrarea pe poarta spectaculoasă. Unul dintre punctele forte ale acestei pensiuni este că, turiștii pot savura atmosfera feerică rurală, aerul curat și bogățiile neatinse ale naturii, în liniște și tihnă. Camerele sunt spațioase, primitoare și decorate cu mobilier tradițional din lemn masiv, care păstrează designul tradițional de odinioară. Cei de la Casa Dives se străduiesc să ofere fiecărui oaspete experiența românească completă, de la cazare până la mâncarea gătită în casă, după rețete moștenite din familie.

 

Cazarea la Casa Dives 

Pensiunea are 7 camere superioare: single, dublă, twin, suită, amenajate în stil rustic, cu mobilier tradițional românesc din lemn masiv. Fiecare cameră dispune de baie proprie, acces gratuit la internet, produse pentru toaletă. Casa Dives se adresează tuturor, de aceea pune la dispoziția celor care le trec pragul, mai multe variante de cazare, de la cameră single până la suita cu două dormitoare pentru cei care aleg sa vina aici cu familia. Oaspeții au la dispoziție piscina din curtea pensiunii pentru a se relaxa în zilele toride de vară. Mâncarea se prepară din ingrediente proaspete, procurate de la producătorii locali, astfel, oaspeții savurează mâncarea tradițională românească la superlativ. Casa Dives dispune de cramă rustică, restaurant (mâncare tradițională și băuturi românești), parcare privată, internet Wi-Fi gratuit, plimbare cu căruța sau drumeții, barbeque, gradină și terasă exterioară, loc amenajat pentru joacă, biblioteca pensiunii. Oaspeții au la dispoziție și serviciul consierge: rent a car, excursii, transfer la aeroport etc.

 

Casa Dives, o afacere de familie

Proprietarii se declară încântați de dezvoltarea turistică a orașului din ultimii ani, și, mi-au mărturisit că simt o creștere în afacerea lor. Casa Dives este o afacere de familie care funcționează pe principiul muncii fructuoase în echipă, iar proprietarii consideră că serviciile de cea mai bună calitate, ospitalitatea și seriozitatea sunt ingredientele necesare pentru succesul garantat în domeniul ospitalității. Cei de la Casa Dives sunt mereu atenți la nevoile oaspeților și se străduiesc să le ofere experiențe de neuitat de fiecare data când aceștia le trec pragul.  Aceștia au în plan sa se extindă în viitor, prin suplimentarea spațiilor de cazare, deoarece cererea este din ce în ce mai mare şi creșterea numărului de clasificare de la 3 la 4 margarete.

Dacă ți-e dor de puțină liniște, de bucate locale curate și cu istorie în spate, dacă vrei să cunoști de aproape cel mai înalt grad de sofisticare, și anume simplitatea, atunci această experiență e pentru tine.

Program :  08:00- 23:00

https://www.casadives.ro/

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil, impulsionează și piață de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi: cafenele-baruri, restaurante, hoteluri, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Unele dintre acestea găzduiesc evenimente culturale, altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.

By:    Raluca Krisbai
Foto: Sonia Gherman

 


Cazare Boierescă din 1850

Degustă primăvara în Alba Iulia boierilor de altădată. Rezervă din timp o experiență pentru oamenii de spirit.

Degustare virşli de Pianu de Sus

Acasă la sătenii din Pianu de Sus, te așteaptă o ședere departe de orice șablon turistic.

Drumeții

Dacă ai chef de o plimbare, pădurea de langa proprietate o să-ti ofere o reală apropiere de natură.

Piscină exterioară

Evadare în județul Alba. Pentru atunci când vrei să fugi la capătul lumii. Nu-ți poți imagina cum miroase o seară de vară în locurile astea.

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia