+ 18°C

Pensiunea Terra Mythica, tihnă în mijlocul naturii

Address
324-325, Alba 517360, România
Phone
0722 527 752
Derulează în jos

Pensiunea Terra Mythica, tihnă în mijlocul naturii

 

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piaţa locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o nouă rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitală’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi a venit rândul poveștii „Terra Mythica“.

Așezata într-o construcție datată 1784 și întinsa pe o suprafață de aproximativ 5000 mp, Terra Mythica este locul potrivit pentru relaxare împreuna cu familia sau cu prietenii. Pensiunea este situata în satul Ighiu nr. 324-325, la doar 9 km distanță de orașul Alba Iulia, este clasificată cu 3 margarete, și dispune de o varietate de facilitați. Aici am avut plăcerea să o întâlnesc pe Dalina Borcan, cea care, împreună cu familia sa, se ocupă de aceasta afacere.

De ce Terra Mythica?

La Terra Mythica, confortul și peisajele idilice se îmbină armonios pentru a oferi oaspeților experiențe de neuitat. Cei de aici se axează  pe organizarea evenimentelor de grup: tabere, evenimente corporate sau private. Complexul Terra Mythica este acreditat de catre Ministerul Tineretului si Sportului, în vederea organizării de tabere pentru elevi și studenți. În incinta complexului se află și o sală conferințe cu o capacitate de 90 de locuri, dotată cu video- proiector, ecran de proiectie, flipchart, sitem de sonorizare, microfon, plasma, dvd și internet wireless. În plus, cei care aleg sa organizeze evenimentele aici, pot beneficia și de servicii de tip coffee- break.

Facilități

 

Posibilitățile de distracție la Terra Mythica sunt nenumărate: teren multifuncțional de sport, piscină, un iaz de aprox. 500 mp, cu bărcuțe, nenumărate jocuri de societate pentru serile răcoroase, darts, tenis de masa sau tir cu arcul, iar seara, relaxarea continuă cu o proiecție de film pe terasa cinematografului în aer liber. De asemenea, ospeții au o multitudine de variante de activități:  rapel și escală, jocuri interactive, curs de olărit, cursuri de gătit tradițional, degustare de vin, ateliere tradiționale, trasee în Apuseni, jocuri în aer liber, excursii la parcul de aventură, ghidaj turistic în Alba Iulia, muzică live, tiroliană, rafting, canoe, dansuri populare, drumeții, village -quest și multe altele.

De curând, cei de la Terra Mythica și-au extins suprafața, astfel, la doar 5 minute de mers pe jos de la complex, au amenajat o zonă nouă, cu o suprafață de peste 6000 mp, cu teren de sport, foc de tabără, cuptor, grătar și foarte multă vegetație.

 

Cazare

Complexul are o capacitate de cazare de 70 de locuri împărțite în: camere single, duble, triple, apartamente sau căsuță în stil rustic, cu acces gratuit la toate facilitățile complexului, disponibile pentru grupuri organizate.

Specialităţi din bucătăria Terra Mythica 

La Terra Mythica se organizează evenimente și mese festive, cu un meniu variat, preparate gătite după rețete tradiționale românești, după gustul și preferințele oaspeților. Dintre preparatele cele mai vestite, Dalina vă recomandă să gustați plăcintele pe lespede, ciorba de fasole cu afumătură și ciulamaua de pui, completate de o selecție de vinuri românești.

Perspective

Complexul Terra Mythica este o afacere de familie, administrată cu multă pasiune. Localizarea complexului în apropiere de Alba Iulia reprezintă un avantaj datorită dezvoltării turistice a orașului din ultimii ani, care s-a dovedit a fi constantă și, din ce în ce mai vizibilă. Cei de aici doresc să ducă tradiția Transilvaniei mai departe și să ofere, și în anii ce vor urma, ospitalitatea caracteristică locului.

            

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil, impulsionează și piață de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi: cafenele-baruri, restaurante, hoteluri, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Unele dintre acestea găzduiesc evenimente culturale, iar altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare. 

 

Autor:  Raluca Krisbai

Foto: Sonia Gherman & Terra Mythica

 

Parcare

Wi-Fi gratuit

Relaxare

Ambianta placuta

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia