+ 1°C

Povești cu ospitalitate: Vinoteca Preciosa

Address
Aleea Sfântul Eugeniu, Alba Iulia, Romania
Phone
0731 303 657
Derulează în jos

Povești cu ospitalitate: Vinoteca Preciosa

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piaţa locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitală’. Ne-am propus să vă spunem poveștile dedicate ospitalității, iar astăzi a venit rândul poveștii „Vinoteca Preciosa“.

Vinoteca Preciosa este situată într-o zonă retrasă din Cetatea Alba Carolina, în apropriere de Bastionul Trinitarienilor, colțul de sud-est al vechii cetăți, construite între anii 1715-1738, păstrând la interior elemente de zid din vechea cetate a Bălgradului din secolul XV-XVI și blocuri de piatra folosite la construcția castrului roman. Aici l-am întâlnit pe managerul vinotecii, Ciprian Moldovan, care a avut amabilitatea să ne facă o scurtă prezentare a locației. Spațiul are o suprafață de aproximativ 450 mp, a fost concesionat în urmă cu trei ani și a fost renovat și restaurat.

Vinoteca este divizată în trei încăperi distincte. Prima încăpere este un spațiu de servit masa pentru maximum 18 persoane așezate la masă și maximum 30-35 persoane în picioare, următoarea încăpere servește ca și bar, are o capacitate de 18 locuri pe scaune sau 30- 35 peroane în picioare și este special amenajată pentru degustarea de vinuri, iar cea de-a treia încăpere este vinoteca propriu- zisă, cu un spațiu de stocare de aproximativ 58.000 sticle de vin din care aproximativ 5000 de sticle au aparținut vinotecii vechi- fosta rezervă de stat din anii 1950-1960 unde vinurile au stat nemișcate, timp de aproximativ 70 de ani, vinuri care acum nu mai există ca și viță de vie, deoarece au dispărut în timp. Temperatura medie anuala este de aproximativ 12 grade Celsius cu o umiditate de 75-85%, ventilație naturală și condiții excelente pentru păstrarea vinului. Serviciile vinotecii pot fi accesate doar pe bază de rezervare. Degustările de vinuri pot fi personalizate, oferind oaspeților posibilitatea să aleagă tipul de degustare și preparatele culinare din meniul vinotecii.

Vinoteca are o terasa sezonieră, umbrită de zidurile Cetății, unde va puteți relaxa în zilele calde de vară. La terasa Vinoteca Preciosa puteți savura o selecție variată de băuturi reci și calde, cocktail-uri, sucuri proaspete și, bineînțeles, o selecție deosebită de vinuri. Pe terasă se pot organiza evenimente private, pentru care se pun la dispoziție servicii complete de catering în colaborare cu restaurantul Vila Peciosa, accesorii pentru petreceri pentru copii (tobogane gonflabile ), muzică live și multe altele.

Program vinotecă – pe bază de rezervare

Program terasă:        Luni – Vineri 11.00 – 24.00

Sâmbătă – Duminică 10.30 – 24.00.

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil,  impulsionează și piața de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Unele dintre localuri găzduiesc evenimente culturale, altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.

Autor:  Raluca Krisbai

 

 


Ambianţă placută

Ambianță plăcută pe terasa Vinoteca Preciosa

Relaxare

Pentru că meritați un moment de relaxare într-o locație deosebită.

Degustare de vinuri

Vinoteca Preciosa este locul potrivit pentru a degusta din cea mai variată selecție  de vinuri din Alba Iulia

Wi-Fi gratuit

Pentru ca sa fiți mereu conectați și sa puteți împărtăși experiențele voastre.

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia