+ 1°C

PUB 13 MEDIEVAL

Restaurantul este situat într-un spațiu absolut spectaculos, datorită istoricului acestei construcții, care datează din anul 1504. Derulează în jos
Address
Aleea Sfântul Capistrano, Alba Iulia, Romania
Phone
0728444415
Derulează în jos

PUB 13 MEDIEVAL

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piaţa locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitală’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi a venit rândul poveștii restaurantului Pub 13 Medieval.

Restaurantul este situat într-un spațiu absolut spectaculos, datorită istoricului acestei construcții, care datează din anul 1504, denumite ,,Barbacana Porţii Sf. Gheorghe’’ sau ,,Turnul Porții”și având utilitate militară până la 1849 când se transformă în moară. În 1968 spațiul a fost transformat în cramă și a avut această utilitate până în 1989.  În anul 2003 se năștea proiectul PUB 13, prima dintre investițiile din Cetatea Albă Carolina, restaurantul devenind un reper atât pentru localnici cât și pentru cei care vizitează orașul, acesta fiind catalogat de ghidul internațional de călătorii Lonely Planet ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante din tara. Restaurantul are numeroase apariții în media, TV, online precum și în paginile numeroaselor publicații din România și străinătate, L.A Times sau Chicago Tribune. Proprietarul restaurantului, Cosmin Matieș, este albaiulian și a fost interesat întotdeauna de domeniul ospitalității, tocmai de aceea a decis  să deschidă acest restaurant în urmă cu 15 ani.

Pub 13 este un restaurant decorat în stil medieval, situat într-o locație unică în sud- estul Europei. Mobilierul masiv și impunător, armurile și armamentul expuse pe pereți, ambianța și meniul, sunt elementele care fac acest spațiu să ne poarte cu sute de ani în urmă, într-o poveste istorică autentică. Restaurantul are o capacitate de 180 locuri în interior și 85 pe terasa.

Ce puteți savura la Pub 13? 

Meniul Pub 13 cuprinde rețete din bucătăria tradițională românească și mâncăruri cu specific internațional, cu servire a la carte, cu preparate mereu proaspete pregătite cu multă grijă de bucătarii restaurantului. Preparatele sunt gătite din ingrediente românești, iar proprietarul vă recomandă să gustați din specialitățile casei: ciorbă de fasole cu ciolan servită în pâine, vită pe piatră încinsă și clătite la cuptor cu crema de vanilie și stafide. Noutățile din meniul Pub 13 vor fi racii, de proveniență locală, (proaspeți în fiecare zi), carnea de vânat (cerb și mistreț) și o selecție de brânzeturi de la producătorii locali.

Perspective

Cosmin Matieș este membru fondator și președinte al asociației HORES Alba și se implică activ în campanii care au ca scop creșterea calității serviciilor  în domeniul ospitalității.

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil, impulsionează și piață de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi: cafenele-baruri, restaurante, hoteluri, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Unele dintre acestea găzduiesc evenimente culturale, iar altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.  

Autor:  Raluca Krisbai

 


Mâncare excelentă

Wi-Fi gratuit

Ambianţă placută

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia