+ 14°C

Savoarea Italiei la Casa del Sole

Restaurantul Casa del Sole este situat în centrul vechi al orașului Alba Iulia, pe strada I.C. Brătianu nr. 2, într-o clădire deosebită, cu tavane înalte și atmosferă de poveste. Derulează în jos
Address
Strada București 2, Alba Iulia, România
Phone
0775 536 855
Derulează în jos

Savoarea Italiei la Casa del Sole

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piața locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o nouă rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitală ’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi aflați povestea cu iz italian de la Casa del Sole.

Restaurantul Casa del Sole este situat în centrul vechi al orașului Alba Iulia, pe strada I.C. Brătianu nr. 2, într-o clădire deosebită, cu tavane înalte și atmosferă de poveste. Restaurantul Casa del Sole este o afacere de familie și a fost deschis în decembrie 2016, după trei luni de amenajare. La Casa del Sole am întâlnit-o pe Andrada Păcurar, proprietara, care mi-a povestit totul despre restaurant, despre cum a găsit locația, și cum s-a îndrăgostit, pe loc, de această clădire specială.

Ce găsim deosebit  Casa del Sole? 

Restaurantul Casa del Sole se distinge prin calitatea produselor oferite oaspeților. Bucătăria este condusă de mama proprietarei, care are o experiență vastă în domeniu. Rețetele ei sunt speciale iar mâncarea este savuroasă și foarte gustoasă. Specificul italian aduce aromele mediteraneene în inima orașului Alba Iulia, prin preparate atent alese și gătite cu mult suflet. Cei de La Casa del Sole au dedicat una dintre seri femeilor, astfel, clientele care le trec pragul în serile de joi, primesc, din partea casei, un cocktail; totodată au în plan să organizeze, în viitor, și seri dedicate clienților de sex masculin. De asemenea se dorește organizarea unor seri de dans pentru cei care vor să învețe să danseze într-o ambianță deosebită.

Ce puteți savura la Casa del Sole? 

La Casa del Sole se pune accent pe gustul și savoarea preparatelor. Meniul restaurantului este cu specific italian, completat de preparate din bucătăria internațională: începând de la gustări, deserturi savuroase și băuturi de calitate premium, până la specialități de cafea. Majoritatea produselor sunt importate din Italia, astfel, la Casa de Sole puteți avea experiența mediteraneană completă. Câteva aspecte deosebite ale acestui restaurant sunt prepararea pizzei în cuptor cu lemne, după rețeta tradițională italiană, o varietate de preparate din pește și fructe de mare și specialități italiene pe bază de trufe. La Casa del Sole meniul este unul foarte variat și bogat în specialități gustoase, menite să satisfacă chiar și cei mai exigenți clienți.

Casa del Sole, o afacere de familie

La Casa del Sole, munca în echipă, seriozitatea și munca în familie sunt ingredientele esențiale pentru succes. Andrada ne-a explicat faptul că ea se ocupă de restaurant împreună cu soțul ei, iar mama ei se ocupă de bucătărie. Cei de la Casa del Sole sunt atenți mereu la nevoile clienților și doresc să evolueze constant pentru a satisface nevoile celor care le trec pragul, și cred ca servirea ireproșabilă și preparatele savuroase sunt cheia succesului într-o astfel de afacere.

Andrada mi-a mărturisit că, în viitor, dorește să extindă afacerea tot în domeniul ospitalității, și să deschidă și o mică pensiune în aceeași clădire, deoarece numărul de turiști care vin în Alba Iulia este în creștere și este nevoie de spații de cazare noi.

 

Program:

Luni- Vineri:                 09:00- 23:00

Sâmbăta – Duminica: 10:00- 23:00

 

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil,  impulsionează și piața de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi, atât în zona de cafenele-baruri, cât și în cea a restaurantelor, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Tineri întorși din străinătate, cu idei și modele vest-europene, dar și oameni de afaceri, au început să parieze pe idei de nișă, contribuind astfel la dezvoltarea industriei locale de ospitalitate. Unele dintre localuri găzduiesc evenimente culturale, altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.

 

By: Raluca Krisbai

Foto: Sonia Gherman

 

 


Parcare

Wi-Fi gratuit

Relaxare

Ambianţă placută

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia