+ 22°C

Studio – restaurant, galerie de artă, evenimente

Spațiul Studio este multifuncțional: restaurant, galerie de artă și locație de evenimente cu un design gândit în totalitate de către Laura și Mihai. Unele dintre piesele de mobilier din interior au fost restaurate de Laura și au câte o poveste interesantă. Proprietarii au dorit ca acest loc să devină un centru de interes cultural unde cei ce le trec pragul se poată participa interactiv la activitățile organizate de ei. Derulează în jos
Address
Strada Apulum, Cetatea Alba Carolina, Traseul Sudic, Alba Iulia 510205, România
Phone
0358 106 607
Derulează în jos

Studio – restaurant, galerie de artă, evenimente

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piața locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o nouă rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitala’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi a venit rândul restaurantului Studio.

Restaurantul Studio se află pe Traseul Sudic al Cetății, pe Strada Apulum, ravelinul Trinitarienilor. La Studio i-am întâlnit pe proprietari: Laura și Mihai Mârza, un cuplu de tineri artiști. Laura a absolvit Facultatea de Arte la Oradea iar Mihai a studiat la Universitatea de Vest din Timișoara- Facultatea de Arte. Proiectul lor în domeniul ospitalității a început în mai 2010, sub numele Habitat, din nevoia lor de a avea un loc altfel decât ceea ce se găsea pe piață la ora aceea, care a început cu o terasă în aer liber. În 2015 proprietarii au decis să se extindă și au deschis restaurantul, astfel s-a născut Studio, într-un nou concept.

Ce este deosebit la Studio?  
Spațiul Studio este multifuncțional: restaurant, galerie de artă și locație de evenimente cu un design gândit în totalitate de către Laura și Mihai. Unele dintre piesele de mobilier din interior au fost restaurate de Laura și au câte o poveste interesantă. Proprietarii au dorit ca acest loc să devină un centru de interes cultural unde cei ce le trec pragul se poată participa interactiv la activitățile organizate de ei. Mihai ne-a povestit despre atelierele de creație în care a dorit să implice comunitatea locală și nu numai. În același timp, ei doresc să ofere o alternativă la oferta muzicală locală și să aducă în prim plan muzica contemporană. Pe pereții din spațiul interior se pot vedea picturile realizate de Mihai și obiectele din ceramică ale Laurei dar  și lucrări ale altor artiști.

 

Ce puteți savura la Studio?  
Cei de la Studio încearcă să înglobeze preparatele care plac generației lor și au venit cu o alternativă de meniu artizanal, cu mâncare pregătită exclusiv în bucătăria restaurantului din ingrediente proaspete, procurate de la producătorii locali. Mihai și Laura s-au implicat direct în alegerea preparatelor din meniu și au testat foarte riguros fiecare preparat înainte de a stabili meniul final. Cei doi cred ca se diferențiază de restaurantele tradiționale tocmai prin faptul că au ales și testat fiecare rețetă în parte pentru a se asigură că pun la dispoziția oaspeților produse de cea mai bună calitate. Laura este cea care se ocupă de partea de restaurant și ce care coordonează activitatea echipei cu care lucrează.
Proprietarii încearcă să îmbunătățească în mod constant și meniul de bar, aducând băuturi noi și produse de calitate premium, pentru a se asigură că cei care le trec pragul vor avea parte de o experiență deosebită la Studio de fiecare data.

 

Evenimente la Studio
Sudio are o terasă situată chiar între zidurile cetății Alba Carolina care prinde viață în serile de vară, prin evenimente de muzică contemporană care se desfășoară pe toată perioadă verii sub numele “Studio Nights”. Mihai este implicat în organizarea acestor evenimente și dorește să ofere clienților experiențe dintre cele mai plăcute. Cei de la Studio organizează și expoziții de artă, lansări de carte și ateliere de creație interactive, și încurajează orice tip de artă, punând la dispoziție spațiul lor, în mod gratuit, tuturor celor interesați să își expună piesele.

 

Conceptul Studio

“Studio înseamnă bucuria creației fie că e vorba despre mâncare, băutură, muzică sau artă. Lucrurilor bine făcute le stă bine împreună. Cu o grijă neîncetată pentru nevoile celor ce ne trec pragul, cu entuziasm și atenție pentru cele mai mici detalii, suntem într-o evoluție continuă. ‘’ Mihai Mârza

Cei de la Studio doresc să ofere experiența completă pe parcursul întregii zile: o cafea bună, mâncare delicioasă, un cocktail deosebit, posibilitatea de a vedea o expoziție de artă. Seara te așteaptă o petrecere antrenantă, în aer liber.

 

Program:
Zilnic: 11:00- 23:00

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil,  impulsionează și piața de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi, atât în zona de cafenele-baruri, cât și în cea a restaurantelor, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Tineri întorși din străinătate, cu idei și modele vest-europene, dar și oameni de afaceri, au început să parieze pe idei de nișă, contribuind astfel la dezvoltarea industriei locale de ospitalitate. Unele dintre localuri găzduiesc evenimente culturale, altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.
 

By: Raluca Krisbai
Foto: Sonia Gherman

 


Parcare în spatele zidului Cetăţii

Mâncare excelentă

Relaxare

Ambianţă placută

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia