+ 18°C

ZOCCO CAFFE, cafeneaua cu suflet

Address
Calea Moților 85, Alba Iulia 510001, România
Phone
0756 898 970
Derulează în jos

ZOCCO CAFFE, cafeneaua cu suflet

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piaţa locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o nouă rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitală’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi a venit rândul poveștii „Zocco Caffe“.

 

„Din pasiune pentru cafea“, așa începea povestea Zocco Caffe, în urmă cu cinci luni. Cafeneaua este situată în cartierul Cetate, pe Calea Moţilor nr. 114B. Proprietarii, Carmen şi Aurelian Hendrea- Filip, sunt de meserie profesori. După ce au muncit o perioadă în străinătate, au decis să renunţe la învăţământ şi să îşi dedice tot timpul pasiunii pentru cafea, transformând-o într-o mică afacere de familie. Cum vor să schimbe cei doi tineri percepţia oamenilor despre cafea, puteți afla dacă le treceți pragul. Astfel, veți avea ocazia să aflați povestea cafelei chiar de la ei, în timp ce vă bucurați de specialităţile casei.

De ce să alegi Zocco Caffe?

Cafeneaua a fost deschisă din pasiunea lui Aurelian pentru cultul cafelei. Se înțelege de la sine că selecția specialităților de cafea este una riguroasă, astfel, cafeaua de specialitate provine din Etiopia, Columbia sau Nicaragua şi are un scor de 88,5 (n. a. scorul reprezintă punctajul pe scara cafelei, în funcţie de calitate, 100 de puncte fiind scorul maxim). Cafeaua este proaspăt măcinată în fiecare zi, pentru a oferi clienţilor o ceaşcă de cafea savuroasă de fiecare dată.

 Specialităţile Zocco Caffe 

Pe lângă cafea, în meniul Zocco Caffe se regăsesc şi sucuri din fructe proaspete, produse de patiserie: croissant, tarte cu fructe de sezon şi foitaje, sandwich-uri, băuturi răcoritoare şi ceaiuri, iar apa este din partea casei. Aurelian va recomandă să savuraţi specialităţile pregătite chiar de el: clasicele esspresso, latte machiatto, flat whiteamericano sau cappuccino, alături de o felie de tarta cu fructe de sezon.

Perspective

Reţeta spre succes a celor doi soţi pasionaţi de cafea: atenţia la detalii şi la oaspeţii care le trec pragul, zâmbete şi un decor minimalist şi cald. Proprietarii cred că experienţa acumulată în străinătate i-a ajutat în luarea deciziei de a investi în domeniul ospitalității.  În plus, aceștia consideră că era nevoie de un astfel de loc pentru cei care doresc să savureze aroma de cafea proaspătă, într-o atmosfera deosebită. De ce au ales să investească în Alba Iulia? „Este oraşul natal a lui Carmen,  totodată este un oraş frumos, liniştit şi cu potenţial turistic deosebit“, Carmen şi Aurelian Hendrea- Filip,  proprietarii  „Zocco Caffe“.

 

Program:        L-V: 07:30- 17:00

                        S: 08:00- 16:00

                        D: 09:00- 16:00

Cetatea Alba Carolina este locul de desfăşurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul oraşelor din România care, inevitabil,  impulsionează şi piaţă de ospitalitate a oraşului. Se deschid localuri noi, atât în zona de cafenele-baruri, cât şi în cea a restaurantelor, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilităţile pe care le oferă Albă Iulia. Tineri întorşi din străinătate, cu idei şi modele vest-europene, dar şi oameni de afaceri, au început să parieze pe idei de nişă, contribuind astfel la dezvoltarea industriei locale de ospitalitate. Unele dintre localuri găzduiesc evenimente culturale, altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.

 

Autor:  Raluca Krisbai

Foto: Sonia Gherman

 


Parcare

Wi-Fi gratuit

Relaxare

Ambianta placuta

Recenzii

( 0 )
Număr de stele bazat pe 0 recenzii
Calitate
( 0 )
Localizare
( 0 )
Servicii
( 0 )
Preţuri
( 0 )
Ambianţă
( 0 )

Viziteaza Alba Iulia