Conferinta proiectului STATUS (Strategic Territorial Agendas for "Small and Middle-Sized Towns" Urban System) a avut loc in Alba Iulia la sfarsit de octombrie si a adunat un numar de parteneri ce participa la discutii pentru dezvoltarea urbana si turistica a municipiului. Conferinta a conturat clar planul pe urmatorii 6 ani, intre 2014 si 2020 pentru Alba Iulia, strategie de care Consiliul Local se va folosi pentru a contura nevoile si asteptarile identificate la nivel de grupuri.
AIDA, partenerul proiectului STATUS la nivel de Alba Iulia
Pentru municipiul Alba Iulia si la nivel de judet, partenerul Proiectului STATUS este AIDA, avand reprezentanti din diverse domenii de activitate dar si experti urbanisti atat din tara dar si de peste hotare, din Italia si Olanda. Pentru urmatoarea perioada se va pune accentul pe dezvoltarea turistica si pe realizarea unei strategii care sa respecte imperativele de dezvoltare actuala insa sa se mentina intr-un plan realist.
Primarul municipiului, Mircea Hava declara:
„Ceea ce s-a intamplat in cadrul acestor intalniri dintre experti si oamenii care iubesc acest oras si traiesc pentru el, fie ca sunt oameni de afaceri, functionari, reprezentanti ai unor ONG-uri, universitari sau pur si simplu albaiulieni demonstreaza ca maretia unor proiecte precum Cetatea pleaca de la oameni cu suflet mare. Ne-am ales cu o agenda deosebita, cu un instrument de lucru pe care il vom armoniza cu toate planurile noastre, inclusiv PUG-ul orasului. Dar, poate cel mai important am inteles ca albaiulienii vor mai mai mult si constientizeaza potentialul acestui oras. Le multumesc si expertilor care au lucrat la strategie si, mai cu seama, celor din Alba Iulia cara si-au adus contributia.”
Planurile dezvoltate pentru Alba Iulia au in vedere investii in cultura, spatiul public, regenerarea cartierelor, modernizarea zonelor si parcurilor industriale si pastrarea orasului compact. Toate acestea au ca scop transformarea orasului in scopul atragerii cat mai multor turisti, dar si cresterii nivelului de confort a albaiulienilor. Strategia a fost dezvoltata in urma discutiilor dintre experti si locuitori, astfel incat s-a obtinut un plan de lucru realist ce implica toate comunitatile importante din oras: mediul business, turism sau industrie.
Sursa foto: probalba.ro