Povești cu ospitalitate: Cibo Divino- experiența culinară completă

Publicat în: 
9 octombrie 2018

V-ați propus să ajungeți la Alba Iulia? Perfect! Vrem să ne asigurăm că veți avea parte de experiențe memorabile și când vine vorba despre piața locală de ospitalitate. Viziteazaalbaiulia.ro a inițiat o rubrică prin care vă prezintă poveștile de succes ale antreprenorilor din domeniul ospitalității din ‘Cealaltă Capitala’. Nu ne-am propus să facem vreun top anume, ci doar să vă spunem poveștile dedicate ospitalității. Astăzi a venit rândul restaurantului Cibo Divino.

Restaurantul Cibo Divino se află pe Traseul Sudic al Cetății Alba Carolina, pe aleea Sf. Eugeniu. Aici am avut plăcerea să discut cu managerul restaurantului care mi-a prezentat, în detaliu, ce înseamna restaurantul Cibo Divino. Restaurantul are specific Italian, iar numele este format din alăturarea a doua substantive care se potrivesc de minune: "cibo" înseamna mâncare iar "divino" însemna divin în limba italiana.

“Și pentru că mâncarea bună necesită un vin pe măsură, la Vineria Cibo Divino vă propunem o selecție de peste 90 de vinuri din cele mai importante regiuni viticole ale Italiei, care pot fi servite atât în restaurant, cât și în zona de vinerie alături de aperitive din ingrediente italienești, oferite din partea casei.” – Petec Elena, manager

Ce este deosebit la Cibo Divino? 

Spațiul restaurantului este separat în trei încăperi decorate în stil clasic, cu nuanțe calde care creează o atmosferă deosebit de primitoare. Barul este situat la intrarea în restaurant, și face trecerea către cele două încăperi de servire a mesei și depozitul de vinuri. Cibo Divino are și o terasă, situată chiar între zidurile cetății Alba Carolina unde oaspeții pot savura preparatele din meniu într-o atmosfera intima pe perioada verii.

 Concept

Cei de la Cibo Divino doresc sa ofere oaspeților o atmosfera deosebit de plăcuta și o experienta culinara completă și unică, asta însemnând servire ireproșabilă, atenție la fiecare detaliu,  preparate de calitate excepțională și o selecție deosebită de vinuri. Colecția de vinuri conține aproximativ 90 de etichete de proveniență italiană. Preparatele din meniul a la carte sunt gatite din ingrediente mereu proaspete, importate din Italia, după rețete originale din zona Abruzzo a Italiei de către chef Enrico della Matrice. Recomandările restaurantului sunt Supă de Sagne cu năut și fructe de mare,  Tarta de vinete cu langustine, Mezzo Pachero di gragnaro cu langustine și calamari, iar la desert Cannoli Siciliani și Meringa all’aceto balsamico. Preparatele din meniu se schimbă în mod regulat, oferind astfel oaspeților diversitate ori de câte ori trec pragul restaurantului.

Program:  18:00- 23:00

Cetatea Alba Carolina este locul de desfășurare a unui repertoriu cultural unic în peisajul orașelor din România care, inevitabil,  impulsionează și piața de ospitalitate a orașului. Se deschid localuri noi, atât în zona de cafenele-baruri, cât și în cea a restaurantelor, care se adresează unui public dinamic, dornic să exploreze posibilitățile pe care le oferă Alba Iulia. Tineri întorși din străinătate, cu idei și modele vest-europene, dar și oameni de afaceri, au început să parieze pe idei de nișă, contribuind astfel la dezvoltarea industriei locale de ospitalitate. Unele dintre localuri găzduiesc evenimente culturale, altele oferă cadrul ideal pentru întâlnirile de afaceri sau pentru socializare.

Autor:  Raluca Krisbai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram