Primaria Alba Iulia va investi 570.000 de euro in evenimentele turistice din 2015

Publicat în: 
28 aprilie 2015

Pentru anul 2015, Primaria Municipiului Alba Iulia pune accent pe evenimente care sa sprijine cresterea numarului de turisti ce trec portile Cetatii. In acest scop, cu ocazia implinirii a 300 de ani de la inceperea lucrarilor de constructie la Cetate, Primaria Alba Iulia investeste peste 570.000 de euro in evenimente culturale, totul pentru un an intreg de sarbatoare.

Albaiulienii si turistii se pot astepta ca anul 2015 sa fie unul plin cu festivaluri de muzica si film, weekend-uri speciale, competitii pentru copii si tot felul de evenimente gandite pentru a pune in valoare Cetatea si a marca aceasta importanta aniversare.

Autoritatile isi propun un numar dublu de turisti fata de 2013

Pentru anul 2015 si serbarea a 300 de ani de la inceperea lucrarilor la Cetate, Primaria Alba Iulia isi propune sa atinga un nou record, respectiv un numar dublu de turisti fata de acum 2 ani, iar pentru aceasta performanta se investesc 129.000 de euro doar in evenimentele din luna mai, una dintre cele mai pline luni ale anului. In aceasta luna are loc Festivalul Roman Apulum, dar si Zilele Orasului.

Festivalul Roman Apulum este primul dintr-o serie de evenimente de amploare la care participa anual un numar tot mai mare de turisti atat din tara, cat si de peste hotare. Acesta va avea loc anul acesta in perioada 2-3 mai, iar impreuna cu trupele de reconstituire din oras se vor organiza lupte de gladiatori, targuri de sclavi, demonstratii militare, ateliere mestesugaresti traditionale, dansuri, jocuri antice sau scene impresionante de razboi.

Daca inceputul lunii mai este marcat de festivalul ce aminteste de epoca romana de glorie, sfarsitul lunii (perioada 29-31 mai) sarbatoreste prezentul, orasul Alba Iulia de astazi, un oras in plina dezvoltare, un oras ce si-a redescoperit identitatea si este gata sa o arate lumii intregi. Zilele Orasului Alba Iulia vor fi sarbatorite cu competitii sportive, muzica usoara si populara, dar si un spectacol grandios de focuri de artificii.

In perioada mai-decembrie 2015, in Alba Iulia vor avea loc un numar impresionant de evenimente de amploare.

Calendar Alba Iulia 2015

Turistii care si-au propus sa viziteze Alba Iulia anul acesta isi pot organiza vacanta in functie de evenimentele fiecarei luni:

 • 2-3 mai Festivalul Roman Apulum, Zilele Cetatii;
 • 29-31 mai Zilele Orasului;
 • 1 iunie Cetatea Copiilor;
 • 19-21 iunie Sarbatoarea muzicii;
 • 4-5 iulie Feeric Fashion Days;
 • 25-26 iulie Competitia RoWmania;
 • 15-16 august Expozitia chinologica;
 • 21-23 august Festivalul Dilema Veche;
 • 15-29 august Suflet de Roman;
 • 4-6 septembrie Alba Iulia Music and Film Festival;
 • 15 octombrie Sarbatoarea Incoronarii;
 • 27 noiembrie - 1 decembrie Festival de Romania;
 • 5-31 decembrie Sarbatorile iernii.

De asemenea, in perioada 1 mai - 27 septembrie se vor organiza weekend-uri speciale in Cetatea Alba Carolina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram