Record de turisti asteptati la Alba Iulia de 1 Decembrie. Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, va participa la evenimente.

Publicat în: 
26 noiembrie 2014

Cu cateva zile inainte de 1 Decembrie, hotelierii si proprietarii de pensiuni din Alba Iulia au anuntat un grad de ocupare de peste 90% pentru mini-vacanta de 1 Decembrie. Anul acesta, autoritatile din Alba Iulia au pregatit un eveniment care va include 3 zile de spectacole, ziua cea mai importanta fiind 1 Decembrie. La evenimente vor asista oficialitati din toata tara, iar cea mai importanta noutate a zilei de 1 Decembrie este vizita presedintelui ales al Romaniei, domnul Klaus Iohannis.

Pentru implinirea a 96 de ani de la Marea Unire a Romanilor, autoritatile din Alba Iulia au pregatit 3 zile de spectacole si evenimente, atat pentru albaiulieni, cat si pentru turistii care deja si-au anuntat vizita in “Cealalta Capitala a Romaniei”. Conform estimarilor autoritatilor, aproximativ 20.000 de persoane vor asista la evenimentele de 1 Decembrie.

Pe langa o serie de momente solemne de depunere de coroane, o parada militara si slujba Te Deum tinuta la Catedrala Incoronarii din Alba Iulia, ziua va include si o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni. Festivitatile se vor incheia cu un spectacol de lasere, concertul unor artisti precum Andra si Delia iar, la final, va avea loc un foc de artificii tricolore a caror tema principala este “spiritul romanesc”.

Cea mai recenta confirmare pe lista oficialitatilor prezente cu aceasta ocazie la Alba Iulia este cea a presedintelui ales al Romaniei, domnul Klaus Iohannis, care va asista la slujba Te Deum din Catedrala Incoronarii si la Parada Militara.

“Cu fiecare an ce trece am remarcat o evolutie a numarului de turisti ce vin la Alba Iulia pentru a asista la festivitatile de 1 Decembrie. Romanii isi doresc sa vada “pe viu” ceea ce televiziunile transmit in fiecare an. Astfel, speram ca investitia facuta sa bucure sufletele tuturor romanilor si nu numai ale albaiulienilor. Ne onoreaza confirmarea presedintelui ales al Romaniei, Domnul Klaus Iohannis, si il vom primi cu mare drag in Cealalta Capitala a Romaniei”, a declarat Mircea HAVA, primarul municipiului Alba Iulia.

Iata pe scurt de ce se vor bucura turistii care aleg Alba Iulia in aceasta mini-vacanta:

  • Trei zile de evenimente la Alba Iulia, incepand din 29 Noiembrie si pana pe 1 Decembrie 2014
  • Investitii de peste 100.000 euro din partea Primariei Alba Iulia si a Consiliului Judetean Alba
  • Concerte si focuri de artificii ce au in centru “spiritul romanesc”
  • Participarea la evenimentele de 1 Decembrie a presedintelui ales al Romaniei, dl. Klaus Iohannis

Lista completa a evenimentelor o gasiti aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram