Alba Iulia, in revista Tarom Insight: "Un univers multicultural intr-o cetate unica"

Publicat în: 
5 aprilie 2015

Orasul Alba Iulia a fost mentionat intr-un articol aparut in editia de iarna a revistei Tarom Insight - revista ce este distribuita pasagerilor companiei pe rutele internationale. In articolul de patru pagini, intitulat "Alba Iulia - un univers multicultural intr-o cetate unica", se vorbeste despre orasul Alba Iulia ca despre o destinatie europeana de excelenta, prezentand istoria, posibilitatile de cazare si obiectivele turistice.

Pe langa Alba Iulia, in revista Tarom Insight au mai fost precizate destinatii ca Geneva, Moscova, Lacul Lucerna, Alpii Pennini sau cabana Diham. Iata un fragment de text din acest articol:

"Intre cetati medievale, monumente UNESCO, sarbatori populare in varf de munte amintind de vechii zei ai Daciei, orase care au fost sau candideaza cu sanse la statutul de capitale culturale, ori spectaculoasele Transfagarasan si Transalpina, Transilvania propune o noua destinatie turistica – Cealalta Capitala a Romaniei, Alba Iulia. Cu o istorie de peste 2000 de ani, Alba Iulia de astazi nu seamana cu niciuna dintre destinatiile turistice vestite ale Romaniei, desi are elemente care amintesc de fiecare. Romanii, popoarele migratoare, maghiarii, sasii, evreii, toti au contribuit la crearea unei urbe care acum se redeschide lumii ca un melanj unic si atractiv. Ajuns in Alba Iulia, orice turist trebuie sa vada obligatoriu reperele istorice si arhitecturale care indreptatesc orasul sa-si aroge titlul de Cealalta Capitala a Romaniei."

In cele patru pagini dedicate municipiului Alba Iulia si a Cetatii Alba Carolina se prezinta istoria de doua milenii, dar si evenimentele ce au loc pe parcursul anului.

"Unicitatea Albei Iulia este data si de Garda Cetatii, care ofera un ceremonial simplu de schimbare a garzii zilnic, la ora 12:00. Sambata, ceremonialul este completat de salve de tun la Traseul Celor Trei Fortificatii. Din luna mai pana in octombrie, Cetatea Alba Iulia este scena unor evenimente culturale de anvergura: Sarbatoarea Muzicii, Zilele Cetatii, Festivalul Medieval, Festivalul Dilema Veche, Festivalul de Muzica si Film, targuri dedicate artei traditionale sau doar gastronomiei, Festivalul de Jazz, Festivalul de Carte, Festivalul de Teatru, Festivalul de Folk, evenimente care adauga un plus de atractivitate", se mai precizeaza in articol.

Nu sunt uitate nici informatii despre optiunile de cazare sau gastronomie. Alba Iulia este un oras in care turistii pot alege intre hoteluri de 4 si 5 stele, dar exista si hosteluri cu preturi extrem de accesibile. Bucataria locala este una pentru toate gusturile, iar pentru gurmanzii care vor sa se rasfete in oras exista si numeroase restaurante care servesc preparate delicioase.

Articolul din revista Insight Tarom este insotit de o serie de fotografii de exceptie, reprezentative pentru Alba Iulia si Cetatea Alba Carolina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram