Scrisoare de la #AlbaIulia, în anul #CentenaruluiUnirii

Publicat în: 
11 iunie 2018

Sute de călători din Alba Iulia, localnici, dar și turiști, care au ales să descopere orașul de la etajul autobuzului turistic au avut parte de o surpriză. Pe lângă experiența vizitării orașului de la înălțime, au primit și câte o scrisoare caligrafică, din partea...„Orașului Unirii“.

Cum e să primești o scrisoare de la orașul în care te-ai născut, ai crescut, te-ai educat, muncești, iubești, sau pe care-l vizitezi pentru prima dată, ca și turist? Ce ți-ar putea scrie #AlbaIulia, „Orașul Unirii“, în anul #CentenaruluiUnirii?

De o astfel de surpriză au avut parte sute de localnici și turiști care au ales să (re)descopere orașul de la înălțime, din autobuzul turistic, sâmbătă 9 iunie.

Fiecare călător a primit câte o scrisoare caligrafică, în care i se amintește că ne aflăm în anul Centenarului Unirii Transilvaniei cu România, că aici, la Alba Iulia, s-a hotărât Unirea Transilvaniei cu România, la 1 Decembrie 1918.

În total, au fost scrise caligrafic 400 de scrisori.

„Dragă călătorule,

Deschide-ți inima pentru istoria care te învăluie în locul în care România s-a născut acum 100 de ani și nu uita că duci mai departe gândul de unire. Ești în anul centenarului Marii Unirii înfăptuită aici, la Alba Iulia, la câțiva pași de tine. Ești în Cealaltă Capitală, Capitala de suflet“.

Și sigiliul aplicat scrisorii este unul special: reproduce Cetatea Alba Carolina, logo-ul municipiului.

Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu artiștii de la www.livrezdragoste.ro a avut  și scopul de a experimenta spațiile publice într-un mod creativ.

Alba Iulia, orașul în care s-a semnat documentul prin care Transilvania s-a unit cu România este privit, de un secol, drept capitala simbolică a României și în acest context, a primit recent sloganul turistic de „Cealaltă Capitală”.

Parafrazându-l pe Alexandru Vlahuță, am putea spune: Într-un oraș așa de frumos, cu un trecut atât de glorios, în mijlocul unei comunități multiculturale, tolerante,  cum să nu fie o adevărată religie iubirea de oraș și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii înaintași de la 1918 și nu numai, mândru că poți spune: «Sunt din Alba Iulia, sunt român!»“.

Foto: Florin Duțulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram