Agenda ta în Alba Iulia

Acasă / Scrisoarea Cetății

Scrisoarea Cetății

Publicat în: 22 mai. 2017
Autor: Nicu Neag

Localnicii și turiștii care au răspuns provocării de a „vâna“ scrisoarea Cetății Alba Iulia  au avut ocazia să (re)descopere într-un mod interactiv și incitant cea mai mare Cetate din România.

 „Vânătoarea“ de scrisori a avut loc sâmbătă, 20 mai, în aer liber. Acțiunea a fost inclusă în evenimentul „Noaptea Muzeelor“.

 

Fiecare participant a primit „misiunea“ de a parcurge un traseu cu mai multe obiective culturale, turistice, pe care să le descopere, pe rând, în baza unor indicii.

Scrisoarea Cetatii

Foto:Ania Ciolacu

La finalul traseului, participanții, aproape 200, au avut nu doar satisfacția descoperirii celei mai mari Cetăți din România, dar și a Scrisorii Cetății.

scrisoarea Cetatii 4

Foto: Ania Ciolacu

Fiecare a trăit bucuria de a pleca acasă cu o scrisoare caligrafică de tip pergament, realizată de artiști caligrafi din cadrul ONG-ului „ARTA NU MUȘCĂ“.

Scrisoarea Cetatii4

Foto: Florin Duțulescu

Vă prezentăm, mai jos, Scrisoarea Cetății:

Dragă cititorule,

Îți mulțumesc că ai avut interesul de a descoperi o mică parte din existența mea strălucită, în această seară. De-a lungul vremii m-am numit Apulum, Bălgrad – Cetatea Albă, Gyulafehérvár – Cetatea Albă a lui Gyula/Iula, apoi Weissenburg – Oraș Alb sau Karlsburg – Oraș a lui Carol, iar astăzi îți deschid pagina mea de istorie vie, care dăinuie de peste 2000 de ani și pe care doar aici o poți citi. Eu sunt Cetatea ta – locul în care poți să îți găsești liniștea, poți să redescoperi istoria, poți să te bucuri, te poți delecta cu zeci de evenimente! Te invit să revii ca să îmi răsfoiești și alte ”pagini”, pentru că mai am atâtea ș-atâtea secrete să-ți dezvălui.

Cu drag,

A ta, Cetatea Alba Iulia                                         Anul Domnului 2017, 20 ale lunii mai

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, prin Muzeul Principia, în cadrul proiectului „Conținut digital generat de utilizatori, Social Media și instrumente digitale pentru creșterea capacității managementului urban — Orașe interactive (Digital, Social Media and user generated – Content boosting Urban Management — INTERACTIVE CITIES)”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia