Skepsis la Noaptea Cercetatorilor Europeni!

Publicat în: 
28 septembrie 2016

Noaptea Cercetatorilor Europeni este un eveniment de anvergura organizat la nivel national in mai multe orase din Romania pe data de 30.09.2016, acesta se inscrie in seria evenimentelor Marie Curie si isi propune sa arate publicului larg ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare. Primul eveniment Noaptea Cercetatorilor Europeni a fost organizat in 2005 si a atras pana acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul ofera oamenilor de stiinta sansa de a intra in legatura cu publicul, iar publicului sansa de a descoperi universul stiintei si oamenii din spatele experimentelor.

Grupul Skepsis va onora invitatia de a participa in programul evenimentului prezentand vineri, 30.09.2016, ora 19.00,  in fata Muzeului National al Unirii Alba Iulia spectacolul Mare Nostrum (40 min) – un spectacol original din repertoriul grupului, care propune publicului o intalnire satirica, ironica, cu istoria si stiinta. Este stiut faptul ca dupa cucerirea Siracusei de catre romani, generalul Marcellus a trimis un legionar sa-l captureze pe stralucitul om de stiinta Arhimede, a carui masinarii si dispozitive au facut ca cetatea sa reziste doi ani asediului. Ceea ce nu este stiut este conversatia care se isca intre Arhimede si soldatul care-l viziteaza, un dialog in care forta, autoritatea si siguranta invingatorului se confrunta cu finetea, ironia si dubiul omului de geniu, dovedind inca o data ca orasele sunt mult mai usor de cucerit decat spiritul uman.

Spectacolul are un caracter satiric, fiind presarat de pasaje interactive in care publicul este invitat sa joace un rol activ in desfasurarea acestui presupus episod istoric prezentat cu…Skepsis.

Programul evenimentului este mult mai amplu, informatii detaliate putand fi gasite pe site-ul dedicat: http://noapteacercetatorilor.eu/.

In Alba Iulia, evenimentul are ca organizatori si parteneri locali: Muzeul Național al Unirii "Alba Iulia", Consiliul Judetean Alba, Primaria Municipiului Alba Iulia, Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis, Magna Nemesis, Europe Direct Alba Iulia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram