Soluțiile inteligente de pe autobuzele din Alba Iulia, testate de ministrul Comunicațiilor

Publicat în: 
5 decembrie 2016

Alba Iulia este primul oraş din România în care s-a implementat sistemul de cumpărare a biletului cu ajutorul telefonului mobil. În plus, călătorii au acces la anunţuri digitale şi voce pe panouri în staţii, dar şi în autobuze. Soluțiile inteligente au fost testate și de ministrul comunicațiilor.

Prezentă la Conferința de lansare a proiectului Alba Iulia Smart City, organizată vineri, 2 decembrie, Delia Popescu a ținut să vadă cum funcționează soluțiile smart deja implementate în Alba Iulia.

Una dintre acestea este funcțională pe autobuzele Societății de Transport Public (STP). Călătorii au mai multe posibilități de cumpărare a biletului, inclusiv prin SMS și wallet.

Pentru a face un tur al orașului cu autobuzul, ministrul Comunicațiilor și-a cumpărat biletul cu ajutorul telefonului mobil, printr-un simplu SMS la 7477. Tichetul electronic, valabil o oră, costă 0,45 euro, plus TVA.

„Alba Iulia este un exemplu“

„Mi se pare minunat că dați posibilitatea cetățenilor să aibă mai multe canale prin care să-și procure un bilet de transport. Soluțiile inteligente sunt soluțiile viitorului. Dar nu trebuie să renunțăm nici la varianta clasică, pentru că avem parte din populație care încă mai este legată de varianta clasică, adică să te duci să-ți cumperi un bilet de autobuz de la chioșcul din stație. Dar, pentru tehnologia viitorului, soluțiile de tipul acesta sunt excepționale“,  a spus Delia Popescu, pe parcursul călătoriei.

ministru-in-autobuz-8

Ministrul și-a exprimat speranța că Alba Iulia va deveni un reper pentru orașele din România care vor să implementeze soluții smart city. „Provin din București și mi-ar plăcea să venim și noi ca București Smart City alături de Alba Iulia și să învățăm de la cei care au implementat astfel de soluții pentru că, de fapt, nu inventăm roata, ci venim și luăm ce e mai bun și soluțiile de succes și să le implementăm și noi în București. Deci, iată, Alba Iulia este un exemplu", a spus ministrul la sfârșitul călătoriei cu autobuzul.

Pionierat în transportul public de persoane

Alba Iulia este primul oraş din România în care autobuzele folosesc biocombustibil, sunt dotate cu WiFi, sistem de geolocatie, iar  biletele se pot cumpăra cu ajutorul telefonului mobil.  În plus, călătorii au acces la anunţuri digitale şi voce pe panouri în staţii, dar şi în autobuze.

Foto deschidere: Ministrul Comunicațiilor în momentul în care-și cumpără bilet prin SMS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram