Casa de la înălțime

Publicat în: 
21 iulie 2017

În județul Alba se află gospodăria la cea mai mare altitudine din România. Este vorba despre una sau mai multe locuințe cu caracter permanent din satul Petreasa (comuna Horea), risipit pe culmile masivului Bihor, la peste 1.300 m înălțime.

Dacă vreți să vedeți cu ochii voștri aceste case, trebuie să știți că excursia nu va fi deloc simplă. În schimb, ea vă va recompensa cu mult, foarte mult pitoresc. Accesul începe din drumul național 1 R, care leagă satul Horea de satul Mătișești, la mică distanță de granița nordică a județului Alba cu județul Cluj. La un moment dat se face un drum la dreapta (DC 119), care va străbate satele Dârlești, Trifești și va ajunge, apoi, în Petreasa. Drumul e accidentat, foarte îngust pe alocuri, așadar nu vă riscați cu mașini care au gardă joasă.

 

Florian-Rareș Tileagă

FOTO: Construcție străveche, în Munții Apuseni (nu este locuința la care se referă articolul) / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram