Povestioara ar putea fi transformată într-un instrument de „marketing gastronomic“, odată cu restaurarea și valorificarea istorică și turistică a corpului principal al Palatului Principilor din Alba Iulia.
Legenda spune că voievodul a descoperit câteva butoaie cu vin de Ciumbrud, după ce a luat în stăpânire Palatul princiar din Cetatea Bălgradului (n.a. intrarea în Cetate a avut loc în 1 noiembrie 1599). Mihai Viteazul a rămas atât de impresionat de aroma de busuioc a vinului de Ciumbrud, încât licoarea a devenit băutura sa preferată.
Statuia lui Mihai Viteazul în fața Palatului Principilor din Cetatea Alba Carolina
Legenda ar putea fi folosită ca instrument de „marketing gastronomic“, odată cu restaurarea și valorificarea istorică și turistică a corpului principal al Palatului, prin proiectul „Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expozițional Corp Principal E“, în valoare de 5 milioane de euro, finanțat prin Programul Operațional Regional.
Palatul Principilor este locul în care Mihai Viteazul a locuit și activat în scurta perioadă, de zece luni, în care a condus de la Alba Iulia destinele Principatului Transilvaniei.
Sursa informațiilor: Proiectul „Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expozițional Corp Principal E“.
Foto: portret Mihai Viteazul, realizat prin proiectul Alba Iulia- istorie vizuală prin amprente celebre.