De luat în seamă, la Aiud

Publicat în: 
15 septembrie 2017

Se spune că portarul Muzeului de Ştiinţe ale Naturii din Aiud și-a donat acestuia propriul schelet, pentru a putea fi studiat şi, apoi, privit de către turişti. Cel puţin aşa sună una dintre legendele urbane ale Aiudului. Dorinţa omului, pare-se, i-a fost respectată, fiindu-i cunoscută afecţiunea deosebită ce o purta instituţiei pe care o slujea. Că într-adevăr scheletul îi aparţine lui sau că este doar o poveste, nu se ştie. Cert este că oasele „portarului” veghează din vitrina în care se află, furând privirile miilor de vizitatori cu care muzeul se mândreşte an de an.

Bine de știut, de asemenea, este că, la Aiud, în vitrinele Muzeului de Ştiinţe ale naturii, există un ţipar de mare, prins de un pescar în 1975 tocmai din apele Mureşului de lângă Ocna Mureş. Isprava e cu atât mai bizară, cu cât mediul peştelui e apa sărată a Mării Negre. Se pare că ţiparul a ajuns până în râul Mureş, unde respectivul pescar, terifiat de mărimea lui, l-a confundat cu un şarpe-monstru.

 

Acces la Aiud

 

Rută: Alba Iulia – Aiud (DN 1)

Distanţă de la Alba Iulia la Aiud: 30 km

Durată: aproximativ 35 minute, fără popasuri

 

Florian-Rareș Tileagă

FOTO: Craniul celebrului schelet / Sursa foto: Florian-Rareș Tileagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram