Curiozităţi

Acasă / Stiati ca? .. Alba Iulia a castigat in anul 2012..

Stiati ca? .. Alba Iulia a castigat in anul 2012..

Publicat în: 23 sept.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Stiati ca Alba Iulia a castigat in anul 2012 concursul national EDEN, pentru tema „Turismul si regenerarea siturilor fizice”?

In anul 2012, Alba Iulia s-a inscris in competitia destinatiilor europene de excelenta, Proiectul EDEN si a reusit sa castige la categoria „Turismul si regenerarea siturilor fizice” dintre numeroase alte destinatii populare de turism intrate in concurs. Rezultatele au fost anuntate la acel moment printr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii, iar premiul a constat in posibilitatea de promovare la Targul de Turism al Romaniei ce s-a desfasurat in perioada 15-18 noiembrie a aceluiasi an. Celalalt mare castigator, alaturi de Alba Iulia, a fost Tinutul Buzaului, desemnat destinatie de excelenta la categoria turism rural. Cele doua destinatii turistice de mare valoare pentru tara au fost incluse in Reteaua EDEN, o retea constituita la nivel european.

Proiectul EDEN (European Destinations of Excelence) este o initiativa a Comisiei Europene lansata in anul 2006 care are ca scop principal dezvoltarea unui plan de turism european sustenabil si durabil care sa puna in valoare inclusiv destinatiile turistice mai putin cunoscute. In acest scop se organizeaza concursuri nationale pentru desemnarea destinatiilor de excelenta din fiecare dintre tarile membre, pe teme diferite si stabilite anual in cadrul Comitetului Consultativ pentru Turism European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia