Stiati ca? .. Denumirea parcului Mihai Eminescu si a casei studentilor I.L Caragiale..

Publicat în: 
2 octombrie 2014

Stiati ca denumirea parcului Mihai Eminescu si a casei studentilor I.L Caragiale au fost decise in timpul sedintei de pe data de 27 decembrie de catre Consiliul Local Alba?

Anul 1918 a fost anul marilor schimbari in Alba Iulia, anul in care municipiul cunoscut astazi drept "Cealalta Capitala" si-a reafirmat locul in istoria Romaniei, devenind kilometrul zero al marii Uniri Nationale. Dupa acest punct in Alba Iulia schimbarile s-au tinut lant atat in ceea ce priveste orasul, cat si in ceea ce priveste intreaga tara. Locuri publice si institutii au fost redenumite pentru a purta numele unor mari scriitori si poeti de renume national. Parcul Mihai Eminescu, spre exemplu, a devenit locul in care albaiulienii cinstesc marele poet al neamului.

In Alba Iulia, Mihai Eminescu si-a facut simtitita prezenta in cadrul adunarii ASTREI ( Asociatia Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman), la cea de-a 6 editie organizata in luna august a anului 1866. In oras raman si astazi urme clare ale trecerii poetului nepereche prin Alba Iulia. In locul in care acesta a poposit la hanul "La Istratoaie" exista astazi o placuta comemorativa. Tot in oras exista si o scoala care ii poarta numele, iar una dintre primele adunari ale consiliului local de dupa Unire a decis ca parcul din orasul de jos sa poarte cu cinste acelasi nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram