Curiozităţi

Acasă / Stiati ca? .. Denumirea parcului Mihai Eminescu si a casei studentilor I.L Caragiale..

Stiati ca? .. Denumirea parcului Mihai Eminescu si a casei studentilor I.L Caragiale..

Publicat în: 2 oct.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Stiati ca denumirea parcului Mihai Eminescu si a casei studentilor I.L Caragiale au fost decise in timpul sedintei de pe data de 27 decembrie de catre Consiliul Local Alba?

Anul 1918 a fost anul marilor schimbari in Alba Iulia, anul in care municipiul cunoscut astazi drept „Cealalta Capitala” si-a reafirmat locul in istoria Romaniei, devenind kilometrul zero al marii Uniri Nationale. Dupa acest punct in Alba Iulia schimbarile s-au tinut lant atat in ceea ce priveste orasul, cat si in ceea ce priveste intreaga tara. Locuri publice si institutii au fost redenumite pentru a purta numele unor mari scriitori si poeti de renume national. Parcul Mihai Eminescu, spre exemplu, a devenit locul in care albaiulienii cinstesc marele poet al neamului.

In Alba Iulia, Mihai Eminescu si-a facut simtitita prezenta in cadrul adunarii ASTREI ( Asociatia Transilvana pentru Literatura Romana si Cultura Poporului Roman), la cea de-a 6 editie organizata in luna august a anului 1866. In oras raman si astazi urme clare ale trecerii poetului nepereche prin Alba Iulia. In locul in care acesta a poposit la hanul „La Istratoaie” exista astazi o placuta comemorativa. Tot in oras exista si o scoala care ii poarta numele, iar una dintre primele adunari ale consiliului local de dupa Unire a decis ca parcul din orasul de jos sa poarte cu cinste acelasi nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia