Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Stirile Pro TV: Alba Iulia este primul oras din Romania care are un manual de branding
Garda Cetăţii/Foto: Ionuţ Văidean

Stirile Pro TV: Alba Iulia este primul oras din Romania care are un manual de branding

Publicat în: 18 feb.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Alba Iulia este primul oras din Romania unde firmele pot consulta manualul de branding pus la dispozitie gratuit pentru a afla cum se pot promova cu ajutorul blazonului oficial, inspirat de Cetatea de tip Vauban in forma de stea cu 7 colturi. Manualul nu este o simpla brosura, ci contine peste 200 de pagini in care se detaliaza informatii si reguli tipografice sau cromatice, dar si sugestii de folosire a logo-ului. Adrian Docea, partener Heraldist&Wondermarks declara:

„Manualul de brand al orasului e important din doua puncte de vedere: unul practic, altul simbolic. Cel practic are legatura cu obiectivele de marketing ale orasului: restaurarea Cetatii e incheiata, promovarea Cetatii de-abia incepe. Nu poti promova coerent brandul Alba Iulia fara un manual de brand. Orice activitate de promovarea de acum incolo va fi mai eficienta fiindca manualul de brand garanteaza coerenta si consecventa eforturilor de promovare. Din punct de vedere simbolic acest manual este o premiera in Romania.”

Orice organizatie sau firma locala are dreptul de a prelua si a folosi logo-ul pentru promovare, iar manualul este gandit ca un suport in acest sens, fiind realizat dupa standarde internationale dictate de programul Marketing City Logo al Uniunii Europene din care Alba Iulia face parte impreuna cu orase precum Oslo, Varsovia sau Genova.

Dupa ce a fost primul oras din Romania care a adoptat un brand turistic profesionist, Alba Iulia devine primul oras cu un manual de promovare prin logo-ul orasului, iar afacerile locale sunt libere sa il foloseasca, cu conditia sa respecte scopul si menirea cu care a fost creat, respectiv de a promova municipalitatea si comunitatea. Primarul Mircea Hava declara:

„Este o modalitate simpla de a creste impreuna: noi, firma sau organizatia respectiva si, mai important decat orice, orasul in sine. Orice crestere a vizibilitatii este bine venita.”

Manualul poate fi descarcat de pe site-ul primariei Alba Iulia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia