Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Strazile din cartierul Partos, modernizate pe 2,5 milioane de lei

Strazile din cartierul Partos, modernizate pe 2,5 milioane de lei

Publicat în: 12 sept.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Vara aceasta au fost finalizate lucrarile de modernizare pe strazile din cartierul Partos. Accentul s-a pus inclusiv pe amenajare pentru evacuarea apelor pluviale in vederea evitarii inundatiilor. Lucrarile au fost realizate de Elis Pavaje in cadrul unui lot mai mare de licitatii castigate pentru proiecte de modernizare in cartierele din Alba Iulia. Receptia a fost facuta de catre primarul Mircea Hava si directorul Directiei Tehnice a Primariei Alba Iulia, Silvia Moldovan.

Puturi absorbante, indicatoare de semnalizare rutiere si strazi noi in cartierul Partos

Lucrarile de modernizare a carosabilului din zona Cartierului Partos sunt ultima parte a unei initiative de amploare care a vizat un numar de zone din municipiul Alba Iulia inclusiv 22 de strazi in Micesti, 10 strazi in Oarda si 14 strazi in Barabant. Odata cu receptia lucrarilor din cartierul Partos, in vara aceasta firma Elis Pavaje si-a incheiat contractul cu Primaria Alba Iulia.

Lucrarile au fost demarate in noiembrie 2014 si finalizate in iunie 2014 pe strazile Dacilor, Digului, Ana Ipatescu, 11 iunie, Lupa Capitolina, Liliacului si Gemenilor pentru o lungime totala de 2757 metri liniari.

Tot in cadrul proiectului au fost instalate si canale tehnice subterane pentru modernizarea retelei edilitare, in lungime totala de 5500 metri liniari.

S-a tinut cont ca partea destinata circulatiei auto sa fie de minim 4,50 metri pe toate strazile unde s-au efectuat lucrari, iar strazile si trotuarele au fost realizate din pavele de beton vibropresat.

S-au amplasat inclusiv indicatoare de semnalizare rutiera si au fost marcate trecerile de pietoni si axul strazilor pentru siguranta circulatiei pietonale.

In total, pentru suprafata amenajata in cartier, valoarea executiei a fost de aproape 2,6 milioane de lei. Aceasta suma reprezinta putin mai mult de o zecime din suma totala a contractului castigat prin licitatie de firma Elis Pavaje in luna octombrie 2013. Suma totala pentru cele 4 loturi din cartierele Micesti, Barbant, Orda si Partos a fost de 20.748.609, 54 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia