Targul Mesterilor Populari, la Alba Iulia

Publicat în: 
12 august 2016

In perioada 12 – 15 august 2016, in Piata Cetatii Alba Carolina, Targul Mesterilor Populari va reuni cei mai iscusiti mesteri si creatori populari din mai multe judete, care se vor intrece in a oferi publicului vizitator o diversitate impresionanta de obiecte traditionale.

Timp de patru zile, toti iubitorii de traditii sunt asteptati sa admire si sa cumpere cele mai frumoase produse traditionale din lemn, sticla, ceramica, piele si tesaturi. De asemenea, port poupular traditional si vestimentatie inspirata din acesta, podoabe, cusaturi, picturi pe sticla si decoratiuni vor fi prezentate clientilor in detaliu, chiar de catre realizatori, intre care se vor afla: Alexandru Rotar – mester sticlar din Targu Murea, Emil Milasan – mester in arta lemnului din Targu Mures, Marian Dragan – sculptura in lemn, din Babeni, judetul Valcea, Andrei Ursu Mocan – decoratiuni din lemn si ceramica, din Timisoara, Lidia Rusu – cusaturi traditionale, din Cluj, Persida Negrutiu – pictura si icoane din Targu Mures, Elena Costinas – icoane pe sticla, din Targu Mures, Carmen Balea – mester curelar din Cugir, Daniel Hanes – mester in arta lemnului din Vidra, Lucretia Gordes – cusaturi traditionale din Fenes, Emilia Simina – impletituri din canepa, din Abrud, Lucia Piltu, tricotaje, din Stremt.

Editia Targului Mesterilor Populari este organizata in cadrul festivalului de folclor „Cantec de suflet”, de Primaria Municipiului Alba Iulia in parteneriat cu Asociatia Traditii Textile.

 

Sursa foto: alba24.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram