Teatre, cinematografe si Institutii Culturale din Alba Iulia

Publicat în: 
9 decembrie 2014

Cunoscut drept un important centru istoric si spiritual pentru romanii din intrega tara, Alba Iulia este mai mult decat orasul Unirii si se impune in egala masura drept centru cultural al unei zone extrem de bogate si insetate de cultura. Alba Iulia este un loc in care modernul se impleteste armonios cu o tumultoasa si bogata istorie, in care locuitorii sunt insetati de cultura, iar aceasta atmosfera este molipsitoare, atragand anual numere impresionante de turisti pentru festivaluri si manifestari culturale de exceptie. Chiar si atunci cand lista de evenimente este goala, Alba Iulia are ce oferi: teatre, cinematografe si Institutii Culturale ce fac cinste municipiului.

Cinematograful Dacia este un loc cu traditie din oras si este unul dintre cele mai vechi cinematografe, sala pastrand ceva din nostalgia unei epoci demult apuse. Cinematograful isi asteapta vizitatorii cu proiectii moderne, dar si titluri internationale de exceptie, castigatoare a numeroase festivaluri. Cinematograful Dacia se afla pe bulevardul Revolutiei, la nr.25.

Teatrul de Papusi "Prichindel" - Copiii nu sunt uitati, iar parintii sunt invitati sa trezeasca gustul pentru teatru, muzica si arta in cei mici inca de la cele mai fragede varste. In sala teatrului de Papusi Prichindel sunt organizate adesea inclusiv spectacole pentru tineret si concerte de muzica usoara. Teatrul de Papusi Prichindel poate fi vizitat pe strada Andrei Muresanu, la nr 3.

Centrul de Cultura "Augustin Bena", unul dintre cele doua principale centre de cultura din municipiu, este o instituie publica ce functioneaza dupa principiile promovarii valorilor culturale nationale si universale. In cadrul centrului de cultura se organizeaza manifestari culturale dedicate creatiei populare, minoritatilor si etniilor din judetul Alba si municipiul Alba Iulia. Centrul de cultura Augustin Bena se afla la adresa str Regina Maria, nr 6.

Casa de Cultura a Sindicatelor - este locul in care Alba Iulia prinde viata cu evenimente cultural artistice de exceptie ce sunt organizate saptamanal. Piese de teatru, concerte extraordinare si numeroase evenimente de exceptie sunt organizate periodic la Casa de Cultura a Sindicatelor aflata pe strada Mihai Viteazul la nr 31.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram