În ochii altora

Acasă / Teodora Neagu prezinta Alba Iulia drept „Capitala Cetatilor”

Teodora Neagu prezinta Alba Iulia drept „Capitala Cetatilor”

Publicat în: 21 ian.. 2015
Autor: Municipiul Alba Iulia

Teodora Neagu scrie pe blogul sau de calatorie despre Alba Iulia in cuvinte de lauda ce fac cinste eforturilor de restaurare si readucere la gloria de odinioara a Cetatii Alba Carolina. Inca din titlu, autoarea numeste Alba Iulia nu doar „Cealalta Capitala”, ci si „Capitala Cetatilor”, povestind cu multa caldura despre vizita sa la Cetate.

Din perspectiva unei persoane care revine in Alba Iulia si la Cetate dupa o perioada lunga, mai fusese in urma cu 4 ani, in care s-au concentrat numeroase lucrari de reconstructie si reabilitare, se poate vedea cel mai bine impactul Cetatii. Autoarea vorbeste in articolul sau despre modul in care a fost integrata ideea de oferte si servicii pentru turisti cu obiectivul istoric si cultural, dar saluta initiativa deschiderii teraselor, in mod special in zilele calduroase de vara.

Blogul este plin de poze superbe cu Cetatea, capturate in lumina soarelui de vara si face inclusiv o mica paranteza pentru a descrie detalii importante despre istoria Cetatii Alba Carolina, preluate direct de pe Wikipedia.

Sub imaginile comentate este laudata curatenia si ordinea, detaliile statuilor din cetate si faptul ca acestea au rezistat distrugerilor cu care se confrunta de obicei astfel de obiecte de arta in locuri publice, dar sunt laudati si paznicii autentici ai Cetatii, atat de convingatori incat vizitatorii au senzatia ca se intorc in timp.

Teodora Neagu isi incheie postarea despre Alba Iulia cu indemn la vizita, poate in zile mai racoroase, pentru a nu regreta ratarea unor obiective superbe datorita caldurii. Si daca totusi turistii au drum prin Alba Iulia in mijlocul verii, autoarea lauda cu mult entuziasm berea in halba de lut disponibila la terasele din incinta.

Un comentariu:
    • Teodora Neagu

      Salut! Multumesc frumos pentru preluarea articolului. Abia astept sa ma reintorc in Alba Iulia. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia