The Christmas Festival sau cum au petrecut tinerii albaiulieni de Craciun

Publicat în: 
9 ianuarie 2015

Cu o ocazia sarbatorilor de Craciun, in perioada 20-21 decembrie 2014, in Alba Iulia s-a desfasurat un eveniment dedicat tinerilor organizat de Casa de Cultura a Studentilor cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului. Festivalul intitulat sugestiv "The Christmas Festival" a urmarit sa aduca atmosfera de sarbatoare in sufletele tinerilor care s-au strans pentru doua zile de spectacol cu dansuri, cantari, spectacole de tinuta, solisti si ansambluri folclorice, toate unite de scopul nobil de a readuce dragostea pentru traditional in inima tinerilor si studentilor.

Organizatorii evenimentului in parteneriat cu Asociatia Alba Carolina si Liga Studentilor din "Universitatea 1 Decembrie 1918" de la Alba Iulia au descris festivalul drept avand ca scop recompensarea performantei urmatoarei generatii de talente artistice si readucerea in atentia tinerilor a creatiei culturale de calitate. Directorul Casei de Cultura a Studentilor a declarat in legatura cu evenimentul:

"Acest festival are ca si prioritati asigurarea accesului tuturor tinerilor la un sistem de formare si educatie de calitate, formala cat si non-formala, facilitarea accesului tinerilor la consum si creatie culturala de calitate, promovarea, sustinerea si recompensarea performantei tinerelor talente. De asemenea se urmareste accesul tinerilor la educatie, prevenirea marginalizarii tinerei generatii si atragerea tinerilor si studentilor in activitati cultural artistice de tineret."

Desfasurat pe 2 zile, Sambata 20 Decembrie si Duminica 21 Decembrie la Casa de Cultura a Studentilor, festivalul a fost deschis cu un spectacol de divertisment incepand cu trupa de umor Skepis si incluzand si un moment de stand-up comedy printre manifestarile culturale de exceptie cu dans traditional si muzica usoara, pentru ca ziua de 21 Decembrie sa fie dedicata spectacolului folcloric in coordonarea instructorului coregraf Flaviu Marza si prof Vasile Repede.

In cadrul "Galei CCS" au fost premiati tinerii activisti si sustinatorii institutiei in toate activitatile desfasurate.

 

Sursa foto: urbeamea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram