Tinerii din Alba Iulia promoveaza orasul prin arta

Publicat în: 
13 martie 2015

Tinerii liceeni din Alba Iulia implicati in echipa "Artwork", proiect al Colegiului National Horea, Closca si Crisan, cu sprijinul organizatiei RYMA au finalizat implementarea proiectului "Atelier de creatie produse personalizate pentru promovarea Cetatii Alba Carolina".

Proiectul este parte a Programului YouthBank, fiind finantat cu suma de 2.440 lei de catre Fundatia Comunitara Alba si este realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Local, Asociatia pentru Relatii Comunitare si Banca Comerciala Romana.

Produsele confectionate, in numar de aproape 300, sunt dintre cele mai diverse, de la cani, tricouri, stegulete, magneti de frigider, brelocuri si suporturi de pahare, pana la tablouri ceramice si mouse pad-uri, toate avand ca scop promovarea orasului si a Cetatii. Tematica este Cetatea Alba Carolina, iar produsele sunt comercializate la Info Point-ul RYMA in cadrul diverselor evenimente ce au loc in cetate. Profitul este reinvestit in totalitate, pentru autofinantarea acestei activitati de promovare.

Liceenii implicati in proiect sunt extrem de dedicati in munca depusa pentru atragerea turistilor in Cetate si declara ca spera ca mai multe institutii, scoli si ONG-uri sa porneasca proiecte similare sau sa se alature acestei initiative care promoveaza originalitatea. Suvenirurile realizate de liceeni sunt personalizate pentru a reprezenta istoria si valorile orasului, departandu-se de suvenirurile banale care se vand de obicei turistilor. Liderul echipei Artwork a declarat:

"Prin realizarea acestor produse vrem sa demonstram ca si noi, liceenii, suntem capabili sa realizam lucruri durabile si inovatoare pentru societatea in care traim si invitam pe oricine sa ni se alature cu idei sau sugestii pentru promovarea si pe viitor a orasului nostru."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram