Turisti din tari indepartate au ajuns la Muzeul National al Unirii din Alba Iulia

Publicat în: 
25 februarie 2015

Numarul turistilor care trec pragul Muzeului National al Unirii din Alba Iulia a confirmat in ultimii ani trendul de crestere si in acelasi timp s-a observat o diversificare in ceea ce priveste tara de origine a celor care viziteaza Cealalta Capitala. In anul 2014, muzeul a primit vizitatori veniti de pe continente indepartate precum Asia sau Africa, numarul turistilor straini crescand de la 400 in 2010, la peste 3300 in 2014.

Turisti din Coreea de Sud, China, Thailanda, Nigeria sau Arabia Saudita au vizitat muzeul, cei mai multi in premiera. In total, din cei exact 3.321 de turisti de peste hotare, cei mai multi au venit din Polonia (339) urmati de turistii germani, francezi si italieni (284, 264 si respectiv 208). Cresterea spectaculoasa ca numar de turisti nu s-a inregistrat doar la nivel de vizitatori straini, numarul total de vizitatori in 2014 aproape ca s-a triplat fata de anul 2010, de la 50.000 la 130.000 in anul 2014.

Reprezentantii Muzeului National al Unirii din Alba Iulia sunt de parere ca acest flux record de turisti se datoreaza in mod special renovarii Cetatii Alba Carolina si eforturilor de promovare turistica din ultimul an. Trupele Legiunii a XIII-a Gemina si a Lupilor Apoulonului sunt, de asemenea, o alta atractie care atrage turistii romani si straini in Alba Iulia.

Muzeul, infiintat in 1887, se afla in actuala cladire din 1967 si adaposteste o colectie de o imensa semnificatie istorica si culturala, fiind una dintre institutiile muzeale de prim rang din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram