Turistii si albaiulienii sunt invitati la concertul aniversar al Orchestrei de camera „Augustin Bena”

Publicat în: 
13 noiembrie 2015

La sfarsitul acestei saptamani, Casa de Cultura a Studentilor din Alba Iulia va fi gazda unui concert aniversar dedicat Orchestrei de camera „Augustin Bena’’. Cei care vor ajunge la acest eveniment vor avea ocazia sa asculte lucrari din creatia unuia dintre cei mai cunoscuti compozitori de muzica clasica, W. A. Mozart.

Concertul aniversar, organizat de catre Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba si Consiliul Judetean Alba va avea si doi invitati de seama: dirijorul Vlad Agachi si pianistul japonez Tadashi Imai, care ii vor incanta pe spectatori cu muzica marelui compozitor Mozart.

Cei doi artisti sunt cunoscuti in lumea muzicii clasice, sustinand mai multe concerte si turnee in orase importante din Europa, precum Marea Britanie, Franta, Ungaria, Olanda, Polonia, Rusia sau Germania.

Tadashi Imai este originar din Nakagawa, Japonia si canta la pian de la varsta de 11 ani. La numai 14 ani obtinea deja primele premii in competitii. Pianistul a absolvit Academia Regala de Muzica din Londra, sustinand turnee si concerte in mai multe tari europene, printre care se numara Anglia, Franta, Ungaria, Olanda, Polonia si Germania. In cadrul reprezentatiilor sale, acesta a cantat in compania celor mai mari muzicieni ai lumii: Alexandre Satz, Aviram Reichert, Zhou Guanren, Maxim Vengerov si Collin Karr.

Vlad Agachi este unul dintre tinerii dirijori romani care s-a facut remarcat prin talentul sau, el fiind indrumat la Berlin de unul dintre cei mai mari dirijori ai lumii, Daniel Barenboim. Nascut la Cluj Napoca, Vlad a studiat la Universitatea de Muzica din Bucuresti, la doua sectii diferite: trombon si dirijat orchestra, iar in prezent este doctorand la aceeasi universitate. Pe langa studiile din tara, Vlad s-a perfectionat in stagii si cursuri de maiestrie in Statele Unite ale Americii, Israel, Polonia si Portugalia. Stilul lui este unul atipic, fiind diferit de stilul sobru, caracteristic muzicii clasice.

Concertul aniversar din Alba Iulia va avea loc pe data de 15 noiembrie.

Sursa foto: www.proalba.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba-Iulia-Trip-Advisor-Certificat-de-excelenta-2018

Documentar

e-Accesibilitate

Suntem alături de persoanele cu deficienţe. În acest sens, oferim serviciul de e-Accesibilitate SensusAccess tuturor celor interesaţi, în mod gratuit.

Pentru a vizita pagina dedicată şi a folosi SensusAccess, Vă rugăm daţi click aici.

Alba-Iulia-Europe-Direct

Viziteaza Alba Iulia envelopephonemap-marker linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram