Cealaltă Capitală - Totul despre ea

Acasă / Turistii sunt asteptati la Alba Iulia pentru exponatul lunii Noiembrie

Turistii sunt asteptati la Alba Iulia pentru exponatul lunii Noiembrie

Publicat în: 14 nov.. 2014
Autor: Municipiul Alba Iulia

Muzeul National al Unirii de la Alba Iulia a dezvaluit la inceputul lunii, 4 noiembrie 2014, tabloul intitulat Intrarea lui Mihai Viteazul in Brasov in 1599, tema exponatului pentru luna noiembrie,

Tabloul semnat de V. Wieniawa Bledowski si realizat la Rucar in 1900 il prezinta pe domnitorul Mihai Viteazul drept simbol al Romaniei intregite. Tabloul a fost realizat cu aproape doua decenii inainte de Marea Unire intr-o perioada in care se discuta deja despre posibile simboluri pentru visul de reintregire al neamului.

Reprezentatii Muzeului National al Unirii se asteapta ca tabloul expus pentru toata perioada lunii noiembrie sa atraga un numar mare de turisti la Alba Iulia, in mod special in apropierea zilei de 1 Decembrie, data la care orasul se umple intotdeauna de romani veniti din toate colturile tarii dar si de peste hotare pentru a sarbatori istoria orasului impletita strans cu istoria neamului unit.

Tabloul are o valoare istorica si artistica imensa, fiind una dintre cele mai vii infatisari ale lui Mihai Viteazul ca simbol al Unirii si este realizat intr-un manierism imperfect dar atragator, o declaratie artistica si patriotica de mare valoare.

 

Sursa foto: alba24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Viziteaza Alba Iulia